RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi badeland til Groruddalen


Planer: Hotell-kongen Arthur Buchardt tilbyr seg å bygge badeland og omsorgsboliger i den gamle pukkverktomta som GranittRock er alene om å bruke.
Planer: Hotell-kongen Arthur Buchardt tilbyr seg å bygge badeland og omsorgsboliger i den gamle pukkverktomta som GranittRock er alene om å bruke.
Hotellkongen Arthur Buchardt vil bygge badeland og omsorgsboliger i nedlagte Oslo pukkverk, bare han får tomta av kommunen.

Grorud: Ikke før hadde Steen & Strøm lansert planene om badeland på Økern, så kommer planene om et anlegg i gamle Oslo pukkverk, like ved Badedammen på Grorud.
Ordfører Svenn Kristiansen fortalte til Lokalavisen Groruddalen sist tirsdag at han hadde en drøm. Den hadde han nok ruget på en stund. Torsdag lanserte han sammen med partikollega Tone Larssen og Arthur Buchardt, planene om et nytt badeland.

Rocken ut

GranittRock har fått en konkurrent på banen. Og det er ingen hvem som helst. Hotell-kongen Arthur Buchardt har slått seg sammen med FrP og tilbyr Oslo og Groruddalen et flunkende nytt badeland. Og ikke nok med det. Han vil også bygge omsorgssenter og seniorboliger i samme slengen.
Svenn Kristiansen er i godlune og ivrig der han står og betrakter tomta for sine drømmer. Det hersker stor aktivitet rundt om. I morgen er det klart for Big Bang og dess like.
Buchardt har et hjerte for de svake, og det er fint når en velgjørere kan gå inn og være bidragsytere til en bedre Groruddal.

Velgjører

På spørsmål fra Lokalavisen Groruddalen om det er en ren godhet, eller om det også ligger fortjeneste i et slik opplegg, er Buchardt klar:
Selvsagt er det begge deler. Jeg synes det er av stor betydning å skape et sted hvor folk møtes. På den andre siden er jeg kjent for å ha nese for å tjene penger, og at jeg gjennomfører det jeg setter i gang.

Langt fram

Planen om et badeland og mer, har en lang vei fram mot vedtak i kommunen.
I beste fall går det tre år etter at planene framsettes til de kan virkeliggjøres. Det er viktig at det ikke går politikk i dette. Men at alle er løsningsorientert. Da blir det resultater av det slik som jeg har gjort i Tønsberg, Sarpsborg og i Sverige, sier Arthur Buchardt.

Ikke omstridt

Svenn Kristiansen tror ikke et slikt gedigent forslag og tilbud fra en seriøs aktør vil få noen motstand.
Hvis det kommer noen kritikk mot dette skjønner ikke jeg.
Vi har også fått med Høyre på dette. Uten deres støtte ville det være fåfengt å virkeliggjøre denne drømmen, sier ordføreren.

Ideen

Spent og blid har hun fulgt med på planene som Buchardt og Kristiansen legger fram.
Det er mangel på gode bademuligheter. de få svømmeanleggene som fins er gamle og nedslitte. Vi må ha noe mer enn Tøyen-badet. Jeg fikk en idé etter at Jens Stoltenberg hadde oppfordret de rike millionærene i Norge til å komme på banen. Jeg snakket med Svenn og tok så kontakt med Arthur Buchardt. Han tente på ideen og nå lanserer vi planene, forteller Tone Larssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere