Vil gi flyktninge-barn prioritet

Bydelsdirektør Helge Jagmann, klar for BU-møte på torsdag.

Bydelsdirektør Helge Jagmann, klar for BU-møte på torsdag.

Ny barnehage-forskrift revideres: Politikerne på Grorud vil ha nyankomne flyktningers barn inn på lista.

GRORUD: Forskriften som bydelen har fått på høring fra byrådsavdelingen, har som ambisjon at regler og forskrifter for foreledre skal være tydelige og forutsigbare. I ny forskrift foreslås aleneforesørgere som er i jobb eller utdanning, tatt ut av prioriteringslisten.

Muligheter

– Bydel Grorud synes det er bra at reglene for opptak forenkles, men ønsker at barn av nyankomne flyktninger som er pålagt å følge introduksjonsprogrammet gis prioritet til barnehageplass, opplyser Sidsel Krakeli, avdelingssjef i bydelen.

– Foreldrene har forpliktet seg til å delta i en introduksjonsordning på minimum 30 timer pr uke. Dette er et problem som bydelene har erfart siden oppstart av programmet, og det er fremdeles en utfordring bydelene ikke kan løse. Årsaken til dette er at Barnehageforskriften ekskluderer muligheten for prioriteringskode for deltagere i introduksjonsordningen. Dersom myndighetene kan prioritere denne gruppens barn ved opptak til barnehage, vil dette være fordelaktig for bydelene, påpeker Krakeli i forkant av BU-møte som holdes torsdag 18. november.

Aleneforsørgere må inn

Bydel Grorud er også noe betenkt over at eneforsørgere ikke lenger skal prioriteres. Det er spesielt viktig for denne gruppen at de kan få plass i nærheten av der de bor, og ønsker derforat prioritet for denne gruppen opprettholdes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.