RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENORMT: Her sentralt plassert på Ulven rett ved Økern, håper eiendomsselskapet Fabritius og Storebrand å bygge deltakerlandsby og medielandsby for et eventuelt OL i Oslo 2022. (ILLUSTRASJON LPO Arkitekter)
ENORMT: Her sentralt plassert på Ulven rett ved Økern, håper eiendomsselskapet Fabritius og Storebrand å bygge deltakerlandsby og medielandsby for et eventuelt OL i Oslo 2022. (ILLUSTRASJON LPO Arkitekter)

Vil gi Groruddalen OL-boom

Utviklere på Ulven håper å bygge deltakerlandsby til OL i 2022, slik at osloborgere selv kan flytte inn etter OL.

ULVEN: Storebrand og Fabritius er klare til å bygge mediesenter, medielandsby og deltakerlandsby på cirka 240.000 kvadratmeter sentralt i Groruddalen på Økern/Ulven til OL i 2022.

Naturlig å utvikle Ulven

– Utbygging i Ulven-området nederst i Groruddalen vil være en naturlig, riktig og villet utvikling av Oslo, for sunn byutvikling skjer innenfra og utover. Det er brukt store summer fra det offentlige til infrastruktur og kollektivtilbud i området, og nå er tiden inne til å utnytte disse investeringene. Dette vil bety mye for Groruddalen som etter OL vil fremstå som mer attraktiv både som arbeidssted og boområde, sier daglig leder i Ulven AS, Erik Stensli.

Les også: Drømmer om Ulven Aveny

Les også: Her er Oslos OL-logo

Byrådet sendte mandag inn søknad til IOC, den internasjonale olympiske komité for å arrangere OL i Oslo i 2022.(Se undersak journ.anmerk.)

Sette fart i Groruddalen

Steinsli understreker at 240.000 kvadratmeter nybygg på Ulven representerer byutvikling som starter i riktig ende og som kommer hele Groruddalen til gode.

– Området er gjort klart til bruk, og det er riktig å bruke OL for å få vekst i Groruddalen, sier han.

Reguleringsplanen for eventuell bygging i Ulven-området er kommet så langt at den er klar for politisk behandling.

– Bygging til OL i 2022 kan starte om kort tid, og vil sette fart i utviklingen av byen, bydelen og Groruddalen. Nye boliger, kontorer og servicetilbud vil bidra til en naturlig og ønsket utvikling av både Groruddalen og Oslo, mener Steinsli.

Etterbruk

Mediesenteret er det største anlegget som er planlagt på Ulven, og utbyggerne ønsker å føre opp et signalbygg på den profilerte beliggenheten ved innfartsåren til Oslo.

Les også: Vil ha OL til Søndre Nordstrand

Les også: Slik blir Grønmo som OL-arena

– Vi ser for oss at det nye mediesenteret skal bli et symbol, slik som Vikingskipet på Hamar ble etter OL i 1994, sier Steinsli.

Han fortsetter:

– En OL-utbygging på Ulven vil også innebære oppføring av nye boliger som vil være attraktive i markedet også etter OL, spesielt på grunn av den sentrumsnære beliggenheten og det godt utbygde kollektivtilbudet.

Les også: Rødt-leder: – Betaler ikke milliarder for at Therese Johaug skal gå på ski

Den sentrale beliggenheten vil være en garanti for sunn etterbruk av mediesenteret, medielandsbyen og deltakerlandsbyen, påpeker utviklerne.

– Vårt OL-innspill representerer et sunt og godt utviklingsgrep for Groruddalen og for Oslo, avslutter Erik Stensli.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere