*Nettavisen* Nyheter.

Vil gi p-selskapene bøter

Geir Hågen Karlsen fortalte om en overraskende parkeringsbot i dittOslo tidligere denne uka.

– Flere av p-selskapene har tydeligvis en praksis hvor de tar sjansen og håper å slippe unna.

OSLO: Onsdag fortalte Geir Hågen Karlsen, påtroppende nestleder i Oslo Frp, om sitt heller ublide møte med parkeringsselskapet Qpark.

Han fikk parkeringsbot for å stå lovlig parkert på et offentlig område selskapet ikke hadde noen avtale på.

- Dette er jo ren bandittvirksomhet når de prøver å drive inn penger på offentlig vei, hvor jeg til og med står lovlig parkert. Jeg er garantert ikke den første. Det er sikkert mange titalls som har opplevd det samme og som ikke orker å klage. Alle vet hvor mye tid og unødig irritasjon det medfører, sa Karlsen til Akersposten den gang.

Også tidligere har Hågen Karlsen gått ut mot parkeringsselskapene.

Bot uten risiko

Karlsen irriterer seg over at parkeringsselskapene ikke har noen nedside ved ilegge uriktige bøter. Om en bilist får feilaktig bot, må en først starte en klageprosess mot selskapet, der best tenkelige resultat er at parkeringsselskapet frafaller kravet.

Det betyr i praksis kan ilegge så mange feilaktige parkeringsbøter de bare vil, uten risiko, og samle inn pengene fra dem som ikke klager.

– Når de blir tatt med buksa nede, avskriver de boten og kommer med et intetsigende «go'dag-mann» økseskaft svar. Den eneste måten å stoppe dette på er å gjøre det så dyrt og ubehagelig at de ikke prøver seg, sier Karlsen til Nettavisen NA24.

– Vi må bøtelegge parkeringsselskapene når de åpenbart prøver seg på juks. Et passende beløp er et gebyr på 10.000 kroner. Satsene må være så høy for at det skal virke avskrekkende på parkeringshaiene, sier han.

Karlsen forteller at Oslo Frp vil fremme dette som et tilleggsforslag til de nye parkeringsforskriftene som i løpet av våren vil bli lagt ut på høring.

Parkere riktig? Les vår guide: Stor guide til parkering i Oslo

– Interessant forslag

Statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet ønsker ikke å si noe om hva som ligger inne i de nye parkeringsforskriftene før det legges ut på høring.

– Men det er et interessant forslag han kommer med, at det også må være en risio for selskapene hvis de gjør feil eller spekulerer i tvilsomme bøter. Men jeg kan ikke kommentere hva som ligger i regelverket som nå er på intern høring blant departementene, sier Hoksrud.

Les våre leseres parkeringshistorier og del dine egne her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.