RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøran Kallmyr (Frp) vil heller bruke pengene til sprøyterom i feltpleien. ARKIVFOTO
Jøran Kallmyr (Frp) vil heller bruke pengene til sprøyterom i feltpleien. ARKIVFOTO

Vil gi pengene til feltpleien

Byråd Jøran Kallmyr (Frp) er i prinsippet for sprøyterom, men mener pengene heller bør brukes til å styrke feltpleien.

SENTRUM: Jeg er ikke mot sprøyterommet, jeg er prinsipielt for, men problemet er at vi når for få, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp), som har fremmet forslaget om å legge ned sprøyterommet.

Gapet mellom dem som bruker sprøyterommet og dem som ikke bruker det er enormt. Det er over 3000 narkomane i Oslo, sprøyterommet har bare 65 injeksjoner per dag.. Derfor vil vi gi mer til feltpleien, slik at vi får folk ut til brukerne, sier Kallmyr, som mener det reelle tallet for antall brukere av sprøyterommet er langt lavere enn antall registrerte brukere.

De som ble registrert den første dagen det åpna er fortsatt registrert, men det betyr ikke at de er aktive brukere av sprøyterommet, sier han, og mener man vil ivareta mange av funksjonene sprøyterommet har ved å styrke andre områder.

Vi frigjør 7 millioner kroner ved å legge ned sprøyterommet og det vil vi bruke på feltpleien, flere overnattingsplasser og varige boplasser, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere