*Nettavisen* Nyheter.

Vil gi Ruter mer penger

ALTERNATIVT BUDSJETT: Rina Mariann Hansen vil fjerne mye av byråkratiet i kommunen og gi mer penger til eldre, kollektiv, skole og bydeler. Foto: Arkiv

Mens de borgerlige partiene vil gi Ruter 97 millioner, slår opposisjonen til med 110 millioner kroner i sitt alternative budsjett.

RÅDHUSET: De borgerlige partiene skrev under en budsjettavtale på tirsdag. Her var de enige om sine innstillinger og alternative forslager til budsjettet byrådet la fram tidligere i høst. Nå har opposisjonen gjort det samme, og SV og Ap klinker til med et forslag om 110 millioner kroner til Ruter.

Vil satse på Ruter

Sosialistene ønsker å heve summen til Ruter fordi de to partiene mener Oslo er for trege med å planlegge for fremtidens kollektivtilbud.

– Uten mer penger til drift av kollektivtransporten neste år blir månedskortet dyrere, eller tilbudet dårligere. Det kan vi ikke være med på. Oslo trenger en kraftfull kollektivsatsing som gjør det lett og trygt å være miljøvennlig, sier Marianne Borgen Borgen (Sv) og Rina Mariann Hansen (Ap) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kan ikke love uendret billettpris

Stoppe Lambda

I sitt forslag vil SV og Ap omprioritere 860 millioner kroner.

Ettersom opposisjonen vil gi mer til skoler, bydeler, kollektiv og eldreomsorg, må det kuttes ned på noe.

– Å stoppe Lambda er en av tingene. Da vil det frigøres 236 millioner kroner, som kan brukes til tingene vi foreslår. I tillegg vil noe gå til et nytt Munchmuseum, sier Hansen.

LES OGSÅ: Knuser Lambda-bygging


Blant annet ønsker SV og Ap at etatene i kommunen effektiviseres, slik at det blir mindre papirarbeid, i tillegg til å slå sammen kollektivsselskapene i Oslo.

De meste omrokkeringene går på det administrative i kommunen.

Bydelens eldreomsorg

Ap og SV vil øke bydelsrammene fordi de mener at bydelene må ha mer penger for å sørge for en god eldreomsorg. Borgen og Hansen omtaler kuttene i bydelsrammene som dramatiske.

– Bydelene utfører så godt som alle de velferdsoppgavene hver enkelt av oss er avhengige av, kommenterer Hansen og Borgen.

LES OGSÅ:

Byrådet vil ha mer lys i sitt budsjett

Staten satser på arbeiderne i sitt budsjett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag