RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi østkanten krisemidler


Knut Even Lindsjørn (SV) (t.v.) og Trond Jensrud (Ap) vil gi mer av krisepakkemidlene til østkanten.
Knut Even Lindsjørn (SV) (t.v.) og Trond Jensrud (Ap) vil gi mer av krisepakkemidlene til østkanten.
SV og Ap vil tvinge byrådet til å bruke mer av krisepakkemidlene. Hele 20 prosjekter i indre øst prioriteres.

TEKST: Kristin Trosvik og Hege Bjørnsdatter Braaten

OSLO ØST: Byrådet har satt av en buffer som vi mener bør brukes på ytterligere tiltak, sier Trond Jensrud (Ap).

Sammen med SV går han nå inn for å bruke hele 60 millioner kroner på ulike tiltak i hovedstaden. Hele 20 prosjekter i indre øst ønsker de å prioritere, blant annet oppgradering av barnehager, parker, Tøyenbadet og kultur- og ungdomstiltak.

Vil bruke alt

Bakgrunnen for forslaget, som fremmes i bystyremøtet førstkommende onsdag, er Regjeringas framlaget krisepakke. 26. januar i år ble Oslo kommune tilført 477 millioner kroner i et ekstraordinært vedlikeholdstilskudd som følge av finanskrisa. I tillegg har kommunen hatt en økning på 120 millioner kroner i frie inntekter.

Byrådets forslag til fordeling av disse midlene legges frem for bystyret førstkommende onsdag, men Ap og SV er slettes ikke fornøyd.

Partiene ønsker å bruke ytterligere 60 millioner kroner på tiltak i hovedstaden. 40 millioner går fra byrådets buffer, 20 millioner ønsker de å ta fra Parkeringsfondet.

Oslo kommune regner med å tape 40 millioner kroner i skatteinntekter i år penger som allerede er satt av i budsjettet. Byrådet ønsker derfor å holde igjen 40 millioner i buffer .

Vi mener det blir helt feil. Det er ikke meningen at disse pengene skal brukes til å dekke mulige underskudd. Dessuten vil flere tiltak stimulere økonomien, færre småbedrifter vil gå under og det vil igjen gi høyere skatteinntekter, påpeker Knut Even Lindsjørn (SV).

Bydelenes ønsker

Også SVs Andreas Behring er skeptisk til å holde igjen penger for å sikre seg mot skattetap.

Det er i strid med intensjonene for pakken. Hensikten med tiltakspakka er at de skal brukes på tiltak, ikke for å dekke uforutsette utgifter. Vi trenger å holde folk i jobb. Skulle inntektene svikte så må vi ta det problemet når det kommer, sier Behring og påpeker at de 20 millionene fra Parkeringsfondet innebærer en reell endring i budsjettet.

Fondet kan brukes på blant annet samferdsel og trafikktiltak. Vi mener det kan være klokt å bruke mer av dette fondet nå, forklarer Behring.

Ap og SV har laget et forslag til fordeling av de 60 millioner kronene basert på tiltakslister som bydelene har utformet.

Dette er prosjekter som bydelene selv har foreslått og som kan realiseres i løpet av året, sier Jensrud.

Materialet vi har fått tilsendt tydeliggjør også den kommunale forsømmelsen, sier Lindsjørn, som er optimistisk før bystyrebehandlinga.

Vi håper at det skal være greit å få forslaget igjennom, det er jo penger som ligger der, sier han.

Hvis dette skulle velte budsjettbalansen så er budsjettet allerede i ubalanse. Det er ikke noe som helst uforsvarlig i dette forslaget, avslutter Jensrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere