*Nettavisen* Nyheter.

Vil gjøre lokalveier sikrere

INNSPILL: Nå kan du komme med innspill til den foreslåtte avkjøringen fra Skullerudbakken mot industriområdet som er under utbygging i Gamle Enebakkvei. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Nylig ble det varslet oppstart av reguleringsarbeid for å få avkjøring til industriområdet i Gamle Enebakkvei fra Skullerudbakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRAFIKK: Innkjøringen til industriområdet går i dag på lokalveinettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Positiv: BU-leder Kristin Sandaker (Ap). Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

SKULLERUD/ABILDSØ: – Dette er et industriområde som er under utbygging. Trafikken til området går i dag via lokalveier som også er skolevei. Både vi og tiltakshaver mener det er bedre at området får innkjørsel direkte fra Skulleruddumpa slik at ikke lokaltrafikken blir så belastet med varebiler og lastebiler, sier Geir Dingstand i Base Arkitekter som jobber på vegne av grunneierne.

Lang prosess

Varslingen om oppstart av reguleringsarbeidet innebærer at alle som er berørt kan komme med innspill.

– Etter sommeren skal vi inkorporere alle innspill og meninger til en plan som skal ut til offentlig ettersyn, forteller Geir Dingstad.

Etter en full høringsrunde skal reguleringsplanen behandles politisk både av byutviklingskomiteen og bystyret.

Det er umulig å si hvor lang tid planarbeidet vil ta, selv har Geir Dingstad jobbet med dette siden 1997.

– Det er så mange visser at det blir umulig å si. Vi håper å få ferdig planarbeid til jul slik at det kan behandles politisk, sier han.

Les også: Forsøkte å snike i køen – det kostet en halv million

Ljanselva

Blant ankepunktene mot en slik kryssløsning er at Statens veivesen ikke ønsker mer trafikk inn i krysset i Skulleruddumpa, at bussbommen i Skullerudbakken trolig må flyttes og hensynet til Ljanselva.

– Men det er mange med andre meninger. Vi får høre hva folk har å si og så får vi utarbeide et forslag som tar hensyn til det meste, sier Dingstad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Innkjøring: Slik ser forslaget fra tiltakshaver og Base Arkitekter ut for innkjøringen fra Skullerudbakken.

Les også: Vil fjerne bommen i Skullerudbakken

Støtte lokalt

– Dette er utrolig gledelig og bør generelt kunne avlaste trafikk som ellers ville gått over Abildsøkrysset, i tillegg til forbedring for aktuelle adresser, sier Kristin Sandaker (Ap), som er leder for Bydelsutvalget i Bydel Østensjø.

Hun er imidlertid klar på at hun også ønsker en løsning for trafikken til hele Skullerud, ikke bare for de adressene langs Gamle Enebakkvei som kan dra nytte av en avkjøring fra Skullerudbakken.

Les også: «Dukkestue» på billigsalg til 4,5 millioner

– Dette er gjennomgangstrafikk som skal til helt andre områder sør i bydelen. Alle har vi opplevd råkjøring i Skullerudveien og mye anleggstrafikk under utbyggingen. Her må Oslo kommune vise styrke overfor Statens vegvesen for å få til en løsning, sier Sandaker.

Hun mener videre at en flytting av bomstasjonen på Abildsø med dette nå blir høyaktuell og er en sak Bydelsutvalget vil se på.

Andre saker fra dittOslo:

Slo kebabkunde med knyttet neve

Full fyr i tomannsbolig på Bjørndal

Skriver søppelkontrakt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag