RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjøre arbeiderkulturen levende med egen festival


Midt i smørøyet for Arbeiderkulturfestivalen.
Midt i smørøyet for Arbeiderkulturfestivalen. Foto: FOTO: ARKIV
Akerselva står sentralt i arbeiderbevegelsens og arbeidernes historie. Nå skal den gamle arbeiderkulturen i strøket vitaliseres med en festival fra 26. april til 1. mai.

BEIERBRUA: Formålet med Arbeiderkulturfestivalen er å ta vare på og vitalisere arbeiderkulturen.

Det hele oppstod ut fra et ønske om å få til noe ved Beierbrua i forbindelse med 1. mai.

– Og så viste det seg at tanken inspirerte og ideen om en årlig festival begynte å ta form, sier Anne Mette Hegdahl fra Sagene Sentral i Hønselovisas Hus.

Med seg på laget har Hegdahl skuespiller Grethe Ryen fra Det Norske Teatret og Lilleborg teatergruppe og Jørgen Foss fra Sagene og Torshov Arbeidersamfunn.

Arrangementene foregår på Deichmanske bibliotek Torshov filial, Oslo Museum avd. Bymuseet, Sagene-Torshov seniorsenter, Sagene kirke, Sagene Arbeiderparti og Torshov Veterankorps. Festivalen er støttet av Bydel Sagene.

– Årets arrangement er å betrakte som en «generalprøve», men vi vil arbeide for å få det hele inn i mer organiserte former til neste år, sier Hegdahl.

– Det å skape en arena for å vise kunst og kultur med tilknytning til arbeiderhistorien, og å vise hva som foregår på dette området i dag, er noe av målsettingen. Dessuten ønsker vi å skape et forum for åpne samtaler og foredrag om beslektede tema, avslutter hun.

Onsdag kveld skal nyhetsredaktør i Lokalavisene Oslo, Hege Bjørnsdatter Braaten samtale med byrådslederkandidat, Libe Rieber-Mohn (Ap) om arbeiderkultur på Soria Moria. Se mer om dette og resten av programmet for Arbeiderkulturfestivalen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere