RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EN MANN FOR HØYDER: KLP Eiendom vil bygge et 100 meters bygg ved siden av Postgirobygget. Fredrik Andersen vil gjerne øke høyden med 50 meter.
EN MANN FOR HØYDER: KLP Eiendom vil bygge et 100 meters bygg ved siden av Postgirobygget. Fredrik Andersen vil gjerne øke høyden med 50 meter. Foto: SKISSE: KLP EIENDOM/ C.F. MØLLER ARKITEKTER

Vil ha 150 meters bygg på Vaterland

Bygg høyere! Det er oppfordringen fra Fredrik Andersen til KLP Eiendom.

VATERLAND: Det skal bygges et nytt høyhus ved siden av Postgirobygget i Oslo sentrum. Det er KLP Eiendom som er byggherrer og det planlagte bygget er 100 meter høyt.

Fredrik Andersen har en genuin interesse for byutvikling og har nå engasjert seg i utbyggingen. Han vil nemlig at bygget skal bli høyere, 150 meter for å være presis.

– Oslo Plaza er om lag 117 meter høyt, og Postgirobygget er om lag 110 meter høyt. Dersom det nye bygget får en høyde på 100 meter vil området bli tettet igjen. Det vil bli en massiv klump av bygg, mener Andersen.

Samler underskrifter

Han har tatt saken i egne hender og startet opp en underskriftskampanje på eget initiativ.

Kampanjen heter «Hev Høyden» og ligger påunderskrift.no.

Til nå har 110 personer skrevet under, og Andersen skal nå bli mer aktiv for og fortelle om både kampanjen og meningen sin.

– Det beste er om man hever høyden på bygget og gjør det slankere, sier Andersen.

Kampanjen skal avsluttes før sommeren 2012, da skal KLP Eiendom ha fått alle innsigelser på prosjektet.

– I tillegg sendes det til ulike instanser i kommunen, deriblant plan- og bygningsetaten.

Et lite stykke Paris

Andersen er godt interessert i byutvikling og mener at Vaterlandsområdet er et naturlig sted å bygge høyhus. På den måten kan resten av Oslo beholde sine lave bygninger uten press, mener han.

– Paris er et godt eksempel. Der er det et område med høye og slanke bygg, mens resten av byen har lavhus, slik det stort sett er i Oslo, forteller han.

En murkloss

– Den planlagte bygningen vil bli en firkantet kloss i dette området, og fra Ekeberg vil det se flatt og massivt ut. Hever man høyden vil det skape liv i området, i stedet for å få en følelse av mur og masse, sier Andersen.

Han er fullt klar over at det er flere krefter i byen som ikke ønsker høye bygninger.

– Da er det godt at jeg kan gi en stemme fra den andre siden også, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere