RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha 40-grense på E6 - onsdag 9. mars

Med bedre vei er det mulighet til å heve fartsgrensen. Men nå vil derimot beboere på Bjørndal senke den til 40-grense på Europaveien.

Beboere ytterst på Bjørndal har flere ganger tidligere klaget over støy fra E6 + pukkverket på Åsland. Men nå etter at Europaveien sist høst ble utvidet utenfor Klemetsrud, mener de at forholdene har blitt ytterligere forverret. Og det er høy hastighet de mener er årsaken.
Tor Erik Engebretsen bor ytterst på Bjørndal og sier på vegne av omkring 50 beboerne at de nå begynner å bli desperate.
Vi kan i prinsippet ikke bruke utearealene våre på sommerstid, og jeg har naboer som har problemer med nattesøvnen på grunn av støyen.

40-grense

Derfor ber de nå om at fartsgrensen halveres på strekningen nedenfor boligområdet. Dette betyr at de ønsker 80-skiltene byttet ut med 40-.
Ønsket er lagt frem for Statens vegvesen, men kanskje ikke uventet har de ikke fått medhold der. Vegvesenet mener at tilbudet de har fått om innglassing av verandaer er støydemping god nok. De vil verken senke fartsgrensen eller tilby annen støyskjerming.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere