RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha 59 nye brannmenn


Brannmannskap under øvelse.
Brannmannskap under øvelse. Foto: Illustrasjonsfoto: Camilla Svendsen
Oslo Brannkorpsforening mener det må være 61 brannmenn på vakt. For å få dette til trenger de 59 nye brannmenn.

OSLO: – Vi trenger 90 mann på hver brigade, forteller hovedtillitsvalgt i Brann- og redningsetaten (OBRE) Bjørnar Aronsen.

For å få til dette ber OBRE nå om 59 nye brannmenn.

– Skal vi ha en god nok bemanning, på tross av sykdom, ferier, permisjoner og kurs, så er det 59 nye brannmenn som trengs, sier Aronsen.

Ifølge Oslo Brannkorpsforening vil da røykdykkerbilene fylles, slik at røykdykkerne vil kunne jobbe under sikre forhold og uten å bryte forskrifter. I tillegg vil alle stigebilene være i drift.

Brannmenn i Oslo har fortalt at beredskapen er for dårlig, og at det trengs flere brannmenn for å sikre både folk og verdier. Både brannsjef Jon Myroldhaug og ansvarlig byråd Guri Melby (V) mener at brannberedskapen er god.

I tillegg skal etaten gjennom en såkalt Risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS). Denne vil foreligge i desember.

Vil ha handling nå

Onsdag var det bystyremøte i Oslo. OBRE hadde også en representant tilstede.

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (A) har engasjert seg i saken. Hun stilte byråden flere kritiske spørsmål om bemanningen under åpen spørretime.

– Det kom veldig lite nytt og byråd Melby gir uklare svar om hun mener at brannberedskapen er god nok. Men vi må ta på alvor den situasjonen vi er i. Det viktigste vi kan gjøre er å sikre brannberedskapen, sier Rieber-Mohn.

Hun forteller at det vil komme et forslag fra partiet om økte resursser til OBRE. Men før summen blir tallfestes ønsker Rieber-Mohn seg mer fakta på bordet først.

– Vi kan ikke vente ROS-analysen. Den er ikke klar før desember i år. Dermed vil den være grunnlag for budsjettet i 2016. Det er for lenge å vente, sier Rieber-Mohn til dittOslo.

Blir endelig tatt seriøst

SVs Marianne Borgen har også vært på banen. Hun foreslår å gi OBRE 13 millioner kroner i det reviderte budsjettet i år. Samtidig har både Bjørnar Moxnes (R) og Abdullah Alsabeegh (A) sett nærmere på situasjonen.

Aronsen er glad for støtten brannvesenet nå får av opposisjonspartiene.

– Vi blir tatt seriøst, kommenterer han.

Brannvesenet er ikke imponert over Melbys respons på debatten som har versert.

– Hun er den eneste som ikke tar oss seriøst. I bystyret var hun unvikende og det kom ikke noe nytt frem, kommenterer Aronsen.

LES OGSÅ: Ansvarlig byråd hevder beredskapen er god nok

Nye vurderinger til budsjettet

Guri Melby (V) fortalte i åpen spørretime at hun er klar over at det noen ganger er for få røykdykkere i en bil til at brannmennene kan rykke inn i et brennende bygg. Noen ganger må første bil på stedet vente til neste bil kommer for å rykke inn.

At dette har skjedd har flere brannmenn bekreftet overfor dittOslo.

I dag er det tre røykdykkere på en bil med seks seter. En røykdykker skal egentlig ikke gå inn i et brennende hus om det ikke er fire brannmenn på stedet.

– Jeg står ved at det er en forsvarlig beredskap, men til budsjettet vil vi selvsagt se på innspill fra etaten og gjøre nye vurderinger, og ikke bare vente på ROS-analysen, skriver Melby i en sms til dittOslo.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere