Vil ha 70-bussen hit

NY BUSSTRASÉ? Skullerud- og Bjørndal-bussen bør bruke det nye kollektivfeltet på Ryen, mener Østensjø Ap.

NY BUSSTRASÉ? Skullerud- og Bjørndal-bussen bør bruke det nye kollektivfeltet på Ryen, mener Østensjø Ap. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Østensjø Ap vil ha strengere parkeringsnorm på Skullerud, forby parkering av tyngre kjøretøyer i boligveier og legge om bussruter på Ryen.

P-FORBUD: Østensjø Ap vil ha forbud mot parkering av tyngre kjøretøyer i boligveier, som her på Oppsal. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

REGULERING: Østensjø Ap tar til orde for en helhetlig reguleringsplan for Skullerud-området. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

ØSTENSJØ: Mandag 17. februar møtes bydelsutvalget (BU) i Østensjø til ny dyst. På kartet står blant annet flere trafikksaker, fremmet av Østensjø Ap.

Ny rute for bussen på Ryen

Ap foreslår blant annet at 70-bussen fra Skullerud og 73-bussen fra Bjørndal bør kjøre til Ryen-krysset via Sandstuveien og E6 når det nye kollektivfeltet er ferdig.

Ap påpeker at det i dag er betydelige forsinkelser på strekningen Enebakkveien mellom Sandstuveien og Ryen-krysset.

De mener derfor bydelen bør be Ruter om å gjøre om ruten når det nye kollektivfeltet er ferdig sommeren 2014.

LES OGSÅ: Nytt kollektivfelt på Ryen vil gi kø på E6 i ett år

Vil ha reguleringsplan for Skullerud

I mange år har BU etterspurt en helhetlig reguleringsplan for Skullerud-området. Nå tar Ap opp tråden, og foreslår at BU ber byrådet igangsette dette så snart som mulig. De mener mye av dagens reguleringer er utdaterte.

– Hovedproblemet er at utbyggingen av bolig- og næringsbygg skaper økende trafikk inn i et nærmest lukket trafikksystem, langs skoleveier og eksisterende boligområder, står det i Aps forslag, signert av BU-leder Kristin Sandaker.

– Det legges opp til høy utnyttelse, men utviklingen er basert på urealiserte prosjekter, som forbindelsen til E6/Skulleruddumpa, skriver Ap i sitt forslag.

De vil blant annet ha strengere parkeringsnorm for næring i håp om å redusere trafikk og kødannelser i Enebakkveien, og de vil ha løst trafikkproblemene før det bygges ut mer.

LES OGSÅ:

Nytt kjøremønster på Skullerud

- Folk kjører altfor fort i Enebakkveien!

Ti fartssyndere på fire timer i Enebakkveien

P-forbud for lastebiler

Ap foreslår også forbud mot parkering av tyngre kjøretøyer i boligområder, for å unngå forslumming og uoversiktlige situasjoner.

– Det har blitt meldt fra om nesten-ulykker der barn har løpt rett ut i veibanen mellom de hensatte lastebilene, skriver Ap i forslaget.

De mener også at bydelen bør oppfordre til at arbeidet med å finne gode regionale parkeringsløsninger for lastebiler og andre tunge kjøretøy.

LES OGSÅ: Ønsker bom i Oppsalveien

Vil ha bedre opplæring

Ap ønsker også at bydelen skal samarbeide med Trygg Trafikk om sertifisert opplæring i trafikksikkerhet i bydelens barnehager og skoler.

Åpen halvtime

BU-møtet i Østensjø finner sted i bydelens lokaler på baksiden av Bøler senter mandag 17. februar. Møtet starter med åpen halvtime klokken 18.30, der innbyggere kan si sin mening og komme med innspill til lokalpolitikerne.

LES OGSÅ:

Her er Bymiljøetatens forslag til trafikktiltak i Østensjø

VIDEO: Her kjøres det på fortauet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag