Vil ha Abildsø-historien din

Reidar Øye Brevik venter nå på din historie fra Abildsø skole. Her er han i historisk mundur, som primus motor under skolens 150-årsfeiring i juni.

Reidar Øye Brevik venter nå på din historie fra Abildsø skole. Her er han i historisk mundur, som primus motor under skolens 150-årsfeiring i juni.

Abildsø skoles 150-årsjubileum skal avrundes med en egen bok. Nå etterlyses gode historier og bilder.

ABILDSØ: Skolen feiret sin store fødselsdag 16. juni i år. Hele året har det vært ulike markeringer, og nå skal alt oppsummeres i jubileumsboka "Abildsø i 150". Kanskje med din hjelp?

Historier søkes

Jubileumsboka kommer ut til jul, og lærer Reidar Øye Brevik vil gjerne bruke plass på gode beretninger og artige bilder fra alle år.

En egen Facebook-side gjør at du kan sende inn din fortelling fra skolen allerede i dag.

– Husk at til og med 1970-tallet for lengst er blitt historie for dagens skolebarn, sier Reidar Øye Brevik.

Han er den eldste læreren ved Abildsø, og har vært en del av skolens historie i 34 år. Nå leder han redaksjonskomiteen for "Abildsø i 150".

Nyere historikk

Den tidligste historien for en av Oslos eldste skoler er godt bevart, blant annet gjennom jubileumsboka som kom i 1959. Dette året åpnet kong Olav de nye skolebygningene på Abildsø.

– Denne boka skal inneholde nyskreven historikk fra skolen og nærmiljøet, forteller Reidar Øye Brevik.

– Vi ønsker oss korte og lange beretninger fra tidligere elever - gjerne også fra dem som går der i dag.

Noe å berette?

Hvis noen husker så langt tilbake: Hvordan foregikk undervisningen da tyskerne hadde okkupert skolen? Er det noen som husker noe om skoleturer på 1930-tallet, eller 1960-tallet for den saks skyld? Hvordan var omgangstonen mellom elev og lærer for 50 år siden? Har du noe å berette om første skoledag og fadderordninger, elevråd, kor og korps, revyer eller fra alt det andre spennende som har foregått her?

Reidar Øye Brevik mottar gjerne epost med bilder og tekst fra deg, på adressa reidar@komma.no.

– Det er bare å begynne, oppfordrer ildsjelen, som i redaksjonskomiteen har med seg journalist Veslemøy Kjendsli fra Høgdaveien og forlegger Lars Aarønæs i Komma forlag på Ryen.

– Et morsomt bilde eller en observasjon på to-tre linjer er alt vi behøver fra deg for å gjøre boka enda bedre!

Facebook-gruppa "Abildsø i 150" finner du ved å søke på den tittelen inne på nettstedet. Her kan du bli medlem og følge med i arbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.