RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha alle skip til Sydhavna


Byrådet presenter nå sitt forslag til en permanent havn for Oslos containervirksomhet i Sydhavna. Virksomheten flyttes fra Ormsund ( i forgrunnen) til Sjursøya (bak). Midt imellom ligger Kneppeskjær.
Byrådet presenter nå sitt forslag til en permanent havn for Oslos containervirksomhet i Sydhavna. Virksomheten flyttes fra Ormsund ( i forgrunnen) til Sjursøya (bak). Midt imellom ligger Kneppeskjær.
Sydhavna blir hovedstadens permanente industrihavn. Byrådet håper Oslos politikere sier ja til planforslaget.

NEDRE BEKKELAGET: Byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen(H) sier det har vært en lang og kronglete vei frem til den beslutningen som nå er tatt.

- Vi vil at Sydhavna skal bli en fremtidsrettet og arealeffektiv havn hvor de tilliggende byutviklingsområdene skjermes mot havnearealene. Derfor utvikles arealene ved Ormsund og ved Alnas utløp nord for Kongshavn til buffersoner mot havnen sier Agerbak-Jensen.

Hun er glad for at det, i tillegg til havnevirkomsheten, skal gjøres plass til småbåthavn med utsettingsplass, badeanlegg, grillplasser og anløp for lokalferge. Et aktivitets- og rekreasjonsområde med mulighet for ulike sjøaktiviteter planlegges ved Alnaelvens utløp.

Bystyret bestemmer

- Spesielt fornøyd er jeg nok med at den planlagte kjøle- og varmesentralen ble trukket vekk fra Ormsund, sier byråden.

Hun ønsker altså Sydhavna som Oslos permanente havn. All containervirksomhet flyttes hit. Størst mulige areal frigjøres til byutvikling, i tråd med byrådets visjon. Slik som det allerede er i Bjørvika, og på Sørenga, Filipstad og Tjuvholmen.

- Nå er det opp til bystyret å si ja eller nei til vårt forslag. Første stopp blir byutviklingskomiteen i løpet av høsten, sier Agerbak-Jensen.

Oljetankene må bort

Men, nå er det ikke bare de folkevalgte som eventuelt kan sette kjepper i hjulet for byrådets planer. Før man kommer noen som helst vei, må som kjent Statoils oljetanker på Sjursøya fjernes.

- Det er sterkt beklagelig at ikke Oslo Havn KF og Statoil er kommet til enighet. Vi forventer at man ikke bare sitter stille, men at alle midler tas i bruk for å finne en løsning. Dette er en sak mellom de to partene, men byrådet hjelper gjerne til, sier byråden.

- For det er jo denne saken som er nøkkelen for å flytte den støyende virksomheten fra Ormsund til Sjursøya, understreker hun.

Ber om nattero

Vel vitende om at Bydel Nordstrand truer Oslo Havn KF med tvangsmulkt på en halv million kroner og dagbøter, sier Agerbak-Jensen at Oslo Havn KF må iverksette støydempende tiltak slik at folk i området får sove.

LES: Truer med dagsbøter


- Jeg kan som byråd ikke foreta meg noe i «støysaken», bare henstille til de ansvarlige i Oslo Havn KF om at de etterkommer bydelens ønsker.

- Nå som saken er anket til Fylkesmannen, må man vente på en avgjørelse derifra. Neste klageinstans blir Miljøverndepartementet, informerer Merete Agerbak-Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere