*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha asylmottak

Vi har det godt i Norge og Østensjø, og det burde være en selvfølge å hjelpe folk som er på flukt fra krig og politisk forfølgelse, sier Per Nygaard.

På mandagens møte i Østensjø bydelsutvalg vil Arbeiderpartiet og SV ta initiativ til at bydelen tilbyr seg å være vertskap for et asylmottak.

ØSTENSJØ: Vi har det godt i Bydel Østensjø, og bør kunne være rause nok til å ta imot folk i nød, sier Per Nygaard, som er nestleder i bydelsutvalget og gruppeleder for SV.

Han er også en av flere lokalpolitikere som nå ivrer for at bydelen skal stille seg til rådighet for et eventuelt asylmottak i regi av Utlendingsdirektoratet (UDI).

Ønsker å bidra

De siste månedene har vært preget av økt asyltilstrømming, og det er fra UDIs side blitt tatt initiativ til å opprette asylmottak i en rekke kommuner. Flere kommuner har protestert mot dette, forklarer Nygaard om bakgrunnen for forslaget til Ap og SV.

Det kan være flere grunner til at de protester, men det framstår like fullt som om asylsøkere generelt er uønsket. Det gir et inntrykk av at mange norske politikere ikke ønsker å bidra til at Norge skal oppfylle sine forpliktelser i henhold til internasjonale avtaler.

- Ikke minst gir det et inntrykk av at politikere ikke ønsker å hjelpe mennesker på flukt fra krig og politisk forfølgelse, påpeker Nygaard.

For å snu dette inntrykket ønsker Ap og SV lokalt nå å signalisere at bydelen gjerne bistår UDI med å finne egnede tomter eller bygninger som kan benyttes som asylmottak.

Ekstrasak i bydelsutvalget

Mandag 6. oktober håper Ap og SV å få med seg de andre i bydelsutvalget på forslaget, som ikke står på det ordinære sakskartet.

Forslaget vil nok skape debatt, men vi gjør ikke dette for å dra opp en generell asyl- og innvandringsdebatt. Dette er rett og slett for å signalisere at vi politikere i Østensjø selvfølgelig stiller opp for folk i nød, sier Nygaard.

Vi har ingen konkrete forslag til hvor et asylmottak skal ligge, men vil invitere UDI til å ta en diskusjon om hvilke løsninger som kan være aktuelle, dersom de anser det som hensiktsmessig å opprette et mottak i Østensjø, sier Nygaard.

Flertallsforslag

Forslaget ble tidligere denne uken behandlet i to politiske komiteer i bydelen.

Forslaget gikk gjennom i begge komiteene, mot Fremskrittspartiets stemmer, opplyser Nygaard.

Om Frp også stemmer imot i bydelsutvalget mandag gjenstår å se. Venstresiden har uansett flertall i bydelsutvalget.

Ikke noe å frykte

Per Nygaard, som var lokalpolitiker også da gamle Bøler bydel i sin tid hadde et asylmottak på Skullerud skole, mener folk ikke bør være engste seg for problemer knyttet til et eventuelt asylmottak.

Vi registrerte ingen spesielle problemer knyttet til asylmottaket på Skullerud. Jeg synes ikke folk skal frykte dette. Det er de få ulykksalige tilfeller som slås opp i nyhetene, mens de daglige positive hendelser ikke nevnes, sier Nygaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.