RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha barn i Utforskeren


Grorud må etablere over 500 plasser på to måneder. Bydelen sikler på Utforskeren.
Grorud må etablere over 500 plasser på to måneder. Bydelen sikler på Utforskeren.
Bydel Grorud vil ha lokaler i Utforskeren barnehage. Dette skal diskuteres i kveld.

BREDTVET/GRORUD: 552 barnehageplasser for store barn må etableres innen 1. januar 2009 i Bydel Grorud. En hjelpende hånd kan komme fra Bydel Grünerløkka. Bydelen har tilbudt Grorud to avdelinger i Utforskeren barnehage, som ligger på Bredtvet.

Dette er veldig interessant, og plassene ønsker vi å overta, sier avdelingssjef, Sidsel Krakli.

Ligger bra til for Grorud

Krakli mener at Utforskerens lokaler ligger bedre til for Grorud, enn for Grünerløkka.

Vi vil ta over avdelingene, men vi har ikke hatt formelle forhandlinger om dette, sier hun.

Dersom Grorud får de to avdelingene vil dette gi 36 nye barnehageplasser. Likevel gjenstår mange plasser. Det er drøye to måneder til 552 barnehageplasser skal stå klare.

Bydel Grünerløkka opplyser om at de ikke har tilbudt overtakelse av avdelingene, men utlån. Foreløpig er ikke noe bestemt, men avdelingene til Grünerløkka er tomme.

Optimistisk

Grunnen til den knappe tiden for å etablere 552 plasser er loven om at alle barn som er fylt ett år etter nyttår, skal få barnehagetilbud.

Ja, vi stresser, men jeg føler at vi er godt i rute, sier bydelsutvalgets leder, Anders Ørno Røberg-Larsen (Ap). Han ser lyst på 2009.

Utviklingen av Ammerud barnehage er godt i gang og vi har flere prosjekter for hånd. Grorud er jo den bydelen som har bygget flest barnehager og hatt størst progresjon på den fronten, sier Røberg-Larsen optimistisk.

Kveldens saker

I bydelsutvalgets møte i kveld blir det orientert om barnehagestatusen. Andre saker som politikerne tar opp i kveld er blant annet ståa i Grorudalssatsingen for Grorud, universell utforming, kulturprisen 2008 og retningslinjer for komiteene i Bydel Grorud. Møtet starter som vanlig med åpen halvtime klokken 18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere