Vil ha barna inn på seniorsenteret

De eldre på Abildsø seniorsenter frykter at det de mener er passivitet fra bydelen vil føre til nedleggelse, og har nå et kreativt forslag til hvordan det omstridte utleie- og husleieproblemet kan løses.

Abildsø: I midten av desember skal 2007-budsjettet for Bydel Østensjø vedtas av bydelsutvalget. På Abildsø seniorsenter gruer mange seg til budsjettforslaget snart legges frem av bydelsadministrasjonen, fordi de frykter at det vil komme forslag som vil ramme driften.

Det har jo nylig vært budsjettkonferanse, og vi har hørt rykter om at det nok en gang vil bli foreslått å nedlegge eller redusere virksomheten her, sier Erling Opsahl og Ellen Asmyhr i brukerrådet.

Denne måneden arrangeres det tur til Rustad seniorsenter for at vi skal få se på tilbudet der, men det går ikke an å flytte våre brukere dit. Det er for langt unna nærmiljøet, så da blir de heller sittende hjemme, mener de to.

Viktig tilbud

Brukerrådet er klar over at det totale besøkstallet på Abildsø ikke er så høyt, men påpeker likevel viktigheten av at tilbudet opprettholdes.

Nedgangen i antall brukere skyldes mange dødsfall og få nye brukere. Vi har 10-20 brukere per dag, og mange av dem trenger absolutt å komme hit. Det er veldig synd hvis de skulle miste tilbudet sitt. Man snakker om at folk skal bo lengst mulig hjemme for å spare sykehjemsplasser, men hvis de samtidig legger ned eldresenteret oppnår de ingenting, fastslår de to, som mener Abildsø seniorsenter bør få bestå til "the bitter end".

Inntektsmuligheter

Sammen med ivrig bruker Axel Holm engasjerer Opsahl og Asmyhr seg sterkt i seniorsenterets fremtid, og ønsker å komme med konstruktive innspill til hvordan driften kan bestå.

En av tingene som opptar dem er den langvarige saken om utleien av stedets andreetasje.

Det er to flotte leiligheter der oppe med store inntektsmuligheter, likevel har det stått tomt i rundt syv år. Bydelen betaler en skyhøy husleie, men vi har ikke sett en eneste annonse om utleie. Hvorfor gjør de ikke noe? undrer de seg.

Det bør jo pusses opp litt, men det burde ikke være noe problem å leie ut til for eksempel lærere på skolen eller studenter. Vi fatter virkelig ikke at ikke bydelen gjør noe med saken, sier pensjonistene oppgitt.

Kreativt forslag

Siden det å mase om utleie av leilighetene ikke har lykkes, har pensjonistene nå kommet opp med et forslag de håper vil vekke bydelens interesse.

Vi har vært inne på tanken om en barnehage her, for vi har jo blant annet en flott hage. Seniorsenteret måtte eventuelt flytte opp hvis barnehagen trenger direkte utgang til hagen, men en trappeheis er vel allerede innvilget i forbindelse med planene om sammenslåing med treffstedene? Med litt tilrettelegging burde det gå greit å kombinere seniorsenter og barnehage her, mener Ellen Asmyhr.

Det kan jo ikke være noe gærn't med barnehage her. Vi deler gjerne lokalene våre og har ikke noe imot barn, samtidig som det er stor mangel på barnehageplasser i bydelen, konstaterer Axel Holm og Erling Opsahl.

De to mennene hevder at de blir omtalt som "brysomme" blant enkelte i bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget, men har ikke tenkt å slutte og møte opp i åpen halvtime av den grunn.

Det er akkurat som at Abildsø ikke hører med på kartet lenger, sukker Holm, som er født og oppvokst i strøket.

Nå setter han og de andre sin lit til at bydelen tar forslagene deres seriøst, går gjennom husleien skikkelig med Omsorgsbygg og forhåpentligvis sørger for at Abildsøs eldre fortsatt har et sted å gå til etter nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.