*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha barnehage fremfor boliger

Grunneier vil ha boliger på denne skogtomten i Skøyen- åsveien 31, men lokalpolitikerne i Østensjø vil ha barnehage selv om Omsorgsbygg mener den er for liten til at det vil være økonomisk forsvarlig.

Skøyenåsveien 31 foreslås bebygget med boliger, men Østensjø bydelsutvalg vil heller ha barnehage.

OPPSAL: I Skøyenåsveien 31 planlegges det en boligblokk i fem etasjer med lav sokkeletasje og parkeringskjeller. Dette er Østensjø bydelsutvalg (BU) imot, da de heller vil ha barnehage på tomten vis a vis Oppsal senter.

For lite og dyrt?

Da planene for Skøyenåsveien 31 ble kjent i fjor vår, ba BU bydelen om å se på mulighetene for å erverve tomten til barnehageformål.

På oppfordring fra bydelen har Omsorgsbygg vurdert tomten, og konkludert med at den er så liten at investeringskostnadene blir for høye i forhold til andre tomtemuligheter. De anser derfor tomten som uaktuell til barnehageformål.

BU ble informert om dette på sitt møte i desember i fjor, i forbindelse med at Make Arkitekter AS på oppdrag fra tiltakshaver og eier Skøyenåsveien 31 AS ønsket en forhåndsuttalelse i forbindelse med igangsetting av planarbeid for tomten.

Stor barnehagemangel

Til tross for Omsorgsbyggs vurdering, opprettholder BU sitt ønske om barnehage på stedet. De påpeker den store mangelen på barnehager i Oppsalområdet, og ber om at Skøyenåsveien 31 vurderes som barnehagetomt på nytt i lys av Bystyrets avsetning til tomteformål for barnehager.

De ber også om at utbygging av tomten sees i sammenheng med andre planlagte utbygginger i Oppsalområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.