*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha barnehage fremfor skjenking

Terje Bjøro (V) er skeptisk til planene i Kristianiasvingen.

Terje Bjøro (V) frykter etablering av selskapslokale i Kristianiasvingen vil føre med seg støy. Han kommer til å bli nedstemt av Høyre og Frp.

Midtstuen: Byutvikling, miljø -og samferdselskomiteen mener det er greit å tillate bruksendring fra ridehus til resturantdrift. Med begrensninger i åpningstiden mener komiteen det blir levelig for naboene. Terje Bjøro er slett ikke enig. Han frykter det kan bli starten på en utvidelse av driften. Foran kveldens møte i bydelsutvalget, lover han sterk motstand mot bruksendringen.

- Ridehuset brukes av og til som selskapslokale i dag. Det ligger 20 meter fra boligområdet. Allerede i dag kommer det klager på støy kveldstid. Det blir for sjenerende. Kort åpningstid vil ikke hjelpe.

Bydelsdirektør Jan Hagen er enig med Bjøro. Han anbefaler ikke bruksendring.
- Bydelen er kjent med at det har vært klager på støy fra selskapsvirksomhet som er blitt drevet i lokalene, skriver han i sin innstilling overfor bydelsutvalget.

- Kan bli mer

Han frykter det kan bli starten på mer.

- Jeg har sett det før. Det blir ikke bedre med begrenset åpningstid. Når de først er i gang, kan det bli utvidelser. Saken kan kanskje se pen ut på papiret. Men det er ikke sannheten.

Bjøro peker på at området har mange barnefamilier. Han mener det er naturlig å tenke barnehageplasser, fremfor bevertning.

- Jeg sier ikke at barnehage er det eneste riktige. Men det er naturlig å tenke i den retningen. En barnehage vil neppe skape mye støy.

- Forsvarlig

Høyre og Frp støtter byutviklings-, miljø -og samferdselskomiteen. Det betyr at de vil gi tillatelse, under forutsetning av kortere åpningstid og at støyforskriftene ikke brytes. De krever også at parkering kun skal skje på eiendommen.

Gruppeleder i Høyre, Arild Gjervan, tror ikke naboene vil bli forstyrret.

- Så lenge retningslinjene blir fulgt, skal det gå bra. Vi ser ikke på dette som første skritt på utvidet åpningstid. Vi er opptatt av et godt miljø.

Han forkaster Bjøros forslag om barnehage.

- Stedet passer best til ulike arrangementer. En barnehage vil ødelegge et såpass flott sted.

Akersposten.no følger saken på BU-møtet i morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.