RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha barnehage og 120 boliger på Oppsal senter


NYE OPPSAL SENTER: Slik ser Obos for seg et revitalisert Oppsal senter, men de møter motstand på utnyttelsesgraden. Nå har byrådsavdeling for byutvikling lansert et nytt forslag.
NYE OPPSAL SENTER: Slik ser Obos for seg et revitalisert Oppsal senter, men de møter motstand på utnyttelsesgraden. Nå har byrådsavdeling for byutvikling lansert et nytt forslag. Foto: ILLUSTRASJON: OBOS
Et tredje alternativ for utbygging av Oppsal senter byr på 120 leiligheter, barnehage og mer oppdelt bygningsmasse.

OPPSAL: I fjor ble reguleringsplanen for Oppsal senter sendt til politisk behandling, etter at Obos og Plan- og bygningsetaten (PBE) ikke klarte å enes om hvordan Oppsal senter bør revitaliseres (se faktaboks).

LES OGSÅ: Oppsal senter til politisk behandling

Byrådsavdeling for byutvikling har nå utarbeidet et tredje alternativ, som behandles av Østensjø bydelsutvalg mandag 20. februar.

I hovedtrekk gir det nye forslaget rom for 120 leiligheter og en barnehage med fire avdelinger.

Barnehagen skal ha uteareale i nordre del av området. Dette er mulig hvis man reduserer parkering i terreng med 13 plasser og erverver noe tomt fra Vetlandsveien borettslag.

Høyden på foreslått bebyggelse beholdes som i alternativ 1, men boliglamellen langs østsiden av senteret deles i to blokker.

Bydelen positiv

Bydel Østensjø har tidligere gått inn for PBEs alternativ 2 til utbygging. Dette har lavere og mindre massiv utbygging enn Obos alternativ 1, samt mer grøntareale og færre utendørs parkeringsplasser.

Bydelsdirektørens innstilling nå er at hun er positiv til innregulering av en barnehage og todeling av boliglamellen på østsiden.

«Dersom alternativ 2 ikke vedtas anbefaler bydelen alternativ 3» skriver bydelsdirektøren i sin innstilling til bydelsutvalget.

Folk som har innspill i saken har anledning til å komme med dette i «åpen halvtime» hos Østensjø bydelsutvalg mandag 20. februar klokken 18.30, i bydelens lokaler på Bøler senter.

LES OGSÅ:

Vil ha flere boliger og p-plasser

Vil ha lavere bygg på Oppsal senter

Håper på enighet om Oppsal senter

Nekter ni etasjers bygg på Oppsal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere