RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha bekk og turvei ved Bryn Senter


MYE Å TA HENSYN TIL: En utbygging av Bryn Senter må sees i sammenheng med Manglerudtunnel, boligbygging på tomten til Høyenhall fabrikker, fredningen av Christinedal, samt åpning av Østensjøbekken, mener Østensjø bydelsutvalg.
MYE Å TA HENSYN TIL: En utbygging av Bryn Senter må sees i sammenheng med Manglerudtunnel, boligbygging på tomten til Høyenhall fabrikker, fredningen av Christinedal, samt åpning av Østensjøbekken, mener Østensjø bydelsutvalg. Foto: FOTO: Nina Schyberg Olsen
Østensjøvannets Venner og Østensjø BU vil at det skal tilrettelegges for en blågrønn korridor ved utbygging av Bryn Senter.

BRYN: Schage Eiendom AS ønsker å utvide Bryn Senter mot nord, der det i dag er parkering, samt ha et lokk med boliger og dertilhørende utearealer på toppen. Mot Ring 3 ønsker de en skjermbebyggelse med kontorer .

Del på Facebook

Et forslag til planprogram er nå ute på høring med frist 7. juni, og saken ble behandlet av Østensjø bydelsutvalg (BU) 23. mai.

LES OGSÅ: T-banestasjon nærmere senteret?

– Historisk sjanse

Før saksbehandlingen grep Amund Kveim i Østensjøvannets Venner ordet i åpen halvtime.

– Dette dreier seg ikke om flere boliger, men om mange saker som behandles separat uten å sees i sammenheng, sa Kveim.

– Nå har dere en historisk sjanse til å gjøre noe med området. Dere kan bidra til å skape forbindelselinjer mellom Østensjø Miljøpark og Alna-parken. Selv om man bygger nytt senter er det mulig å få til avbøtende tiltak som letter og kan gi en blågrønn akse gjennom området mot Alnaelva, sa Kveim oppfordrende.

Skeptisk til utbygging

BU var enig, og fattet etter innspill fra komiteen for bydelsutvikling, miljø og kultur et vedtak som Kveim mente inneholdt «sunne, gode tanker.»

I vedtaket sier BU at de er skeptisk til videre utbygging av området uten at det sees i sammenheng med konsekvensene av planlagt Manglerudtunnel, den forestående boligutbyggingen ved Høyenhall fabrikker og fredningsprosessen som pågår ved Christinedal.

Positiv til bekkeåpning

BU ønsker dessuten at man skal se på mulighetene for å åpne Østensjøbekken og lage en blågrønn korridor som kan binde Østensjø Miljøpark sammen med Alna Miljøpark.

«Østensjøbekken ligger i dag i rør gjennom området, og det må utredes nærmere hvorledes denne kan løftes frem i dagen. Christinedal med tilhørende hage, Den gule stuen, Mølledammen, arbeiderboliger og stallbygning må få tilstrekkelig rom i landskapsbildet og ikke fremstå som innesperret bak Bryn Senter», heter det i vedtaket.

Må se på helheten

BU ber om at man i det videre planarbeidet ser på helheten i området og spesielt at man tilrettelegger for etablering av en blågrønn korridor.

BU påpeker dessuten at området er et av landets mest belastede når det gjelder støy, luftforurensing og vanskelige trafikale forhold.

De anser det som svært viktig at disse forholdene utredes grundig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere