RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Blått Flagg og kulturarena her


MILJØSTRAND: Lokalpolitiker Ståle Hagen (Høyre) foreslår at Hvervenbukta blir en Blått Flagg strand slik 3202 andre strender i verden allerede er.Foto: Aina Moberg
MILJØSTRAND: Lokalpolitiker Ståle Hagen (Høyre) foreslår at Hvervenbukta blir en Blått Flagg strand slik 3202 andre strender i verden allerede er.Foto: Aina Moberg
Ståle Hagen vil gjøre Hvervenbukta til en kulturarena. Første skritt på veien er å få den etablert som en Blått Flagg-strand.

HVERVENBUKTA: – Det skulle bare mangle at vi ikke får Hvervenbukta sertifisert som miljøstrand når Oslo så sterkt profilerer seg som en blågrønn by, sier Høyres lokalpolitiker fra Søndre Nordstrand.

Ståle Hagen har selv besøkt flere Blått Flagg-strender i Danmark.

– Der vet turistene at når de ser det blå flagget er det trygt å bade, det er rent og pent, og all informasjon finnes på en tavle. Et slikt kvalitetsstempel vil bety mye for Hvervenbukta og hele bydelen vår, sier Hagen.

Han har derfor sendt et forslag til programkomiteen i Oslo Høyre for å få det med i partiets kommunevalgplan for 2015-19.

– Jeg håper det blå flagget vaier på Hvervenbukta i 2016, sier han.

Stubjan gård som kulturhus

Lokalpolitikeren ønsker også at det lages en skjøtselsplan for hele Hvervenbukta-området. Fra småbåthavna, Ljansbruket, badestranden, Ljanskollen og campingplassen til Fiskevollbukta og Ljanselva.

LES OGSÅ: Hvervenbuktas historie

– Jeg ser for meg campinghytter, lekeplass, ballbaner, kyststi, utvikling av flere kulturtilbud i portnerboligen, sammenleggbar scene og flere kafeer. Jeg drømmer dessuten om å gjennoppbygge Stubjan gård (bygget i 1765, brant ned i 1913), som bydelens kulturhus, sier Hagen.

LES OGSÅ: Strand uten is og brus i sommer

Frir til Christian Ringnes

Han håper at hans vyer for en kulturarena i Hvervenbukta kan realiseres via pågangsmot og en god finansieringsplan.

LES OGSÅ: Lysvandring fra Hvervenbukta

– Et spleiselag med kommunen og private. Kanskje Christian Ringnes er interessert. Kanskje kan det brukes noe av Oslo Sør-midlene. Jeg har vært i kontakt med byrådet og fått positive tilbakemeldinger. De var slett ikke avvisende, sier han, og legger til:

– Blått Flagg i Hvervenbukta kan bli starten på min drøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere