Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Bruce til Groruddalen i 2010

Det gamle steinbruddet på Grorud kan bli Norges nye gigantarena.

GRORUD: Arena Lillomarka vil ta mål av seg å huse konserter av Bruce Springsteen & The E Street Bands kaliber.
- Vi snakker et område på 77.000 kvadratmeter her. Vi kommer til å tilrettelegge for de virkelig store bandene, sier kulturansvarlig i bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen til Side2.

Ny arenadebatt

Arena Lillomarka kan huse langt flere publikummere enn Valle Hovin. Etter mandagens konsert med Bruce Springsteen & The E Street Band gikk av stabelen, blusset diskusjonen om et mer egnet konsertsted opp igjen.

Norge må være verdens verste konsertland, skrev Mediehuset Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum etter konserten med Bruce Springsteen & The E Street Band på Valle Hovins sementgulv.

Svenske medier som hadde fulgt The Boss over grensen, klaget også høylytt og fremhevet Göteborgs Ullevi som en mye mer intim stadion til tross for at den er større enn Valle Hovin. De klaget både på utformingen og lyden.

Gigantscene på Grorud

Norge har behov for en arena som kan ta 40.000 pluss, men samtidig er det ikke noe marked for en ren konsertarena. Men Oslo kommune har siden 2001 «i det stille» arbeidet for en stor allscene som kan ta opp mot 80.000 mennesker.

De fire siste årene er Granittrock arrangert her. Det gamle steinbruddet på Grorud kan i begynnelsen av september ønske ytterligere 40.000 velkommen til årets festival - per dag. Det de kan tilby per i dag er et område med et naturlig amfi og rikelig med sitteplasser. Rockefestivalen har både Turboneger og Big Bang på spillelisten.

- I fjor sluset vi 20.000 mennesker inn og ut i løpet av en halvtime, sier bookingansvarlig i Granittrock, Frank Larsen til Side2.

Trenger penger

Allerede til høsten settes første trinn av reguleringsplanen ut i livet. Målet er å skape en park som ikke bare skal brukes til konserter, men også til store arrangementer på idrettsfronten. For at arenaen skal kunne ta imot større festivaler og artister trengs det penger til å bygge ut området.

- Om vi spytter inn to millioner nå, kan vi ta imot Bruce i 2010. Men målet er å ruste opp hele anlegget for mellom 60 og 100 millioner kroner, sier Ole-Jørgen Pettersen til Side2.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot