Vil ha byråd med styrke

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Med knappe 500 dager igjen til kommunevalget tok Jan Bøhler til orde for byrådsskifte i Oslo da han holdt appell på Bøler 1. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Espen Melbye (gitar og Bjørn Johnsen sto for akkompagnementet til de mange allsangene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arbeiderpartiet fikk 45 prosents oppslutning på Bøler ved forrige valg og 1. mai var det mange som heiste flagget for å markere arbeidernes dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bøler Janitsjar dukket opp igjen på 1. mai-feiringen etter et par års fravær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bøler Arbeiderlag ledes av Frode Jacobsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, sparket i gang valgkampen i sin 1. mai appell. – Om knappe 500 dager skal vi ha et byråd med kraft!

Klikk på bildet for å forstørre.

Et sted mellom 90 og 100 fant veien til aulaen p å Bøler skole for å feire 1. mai med frokost, taler og allsang.

BØLER: I 1. maiappellen markert Jan Bøhler, som er leder i Oslo Arbeiderparti, en rekordtidlig start på valgkampen fram mot kommunevalget til neste år.

– Vi får ikke brukt kreftene våre i Oslo. Dagen i dag er startsignalet for å vinne valget neste år. Om knappe 500 dager skal vi ha et byråd med kraft!

La østkanten skinne

Bøhler, som er Groruddøl, men som har bodd mange år på Oppsal, vil dra østkanten fram fra glemselen og forfallet.

– Østkanten skal opp og skinne!, sa i appellen. Han dro fram noen eksempler som han mener viser at dagens borgerlige byråd gjør for lite. Han pekte blant annet på manglende integrering og språkopplæring i skolen, frafall i videregående opplæring, mangel på lærlingplasser, de åpne rusmiljøene, spesielt foran Oslo S og byens historie som han frykter forsvinner mellom motorveier og høye kontorbygg i Bjørvika.

Byrådsskifte

– Vi trenger et byråd som vil skjære igjennom og ta sterkere grep og ikke bare klage på staten når ting ikke fungerer. Arbeiderpartiet vil gjøre noe med tingene, ikke bare klage, sa Bøhler til applaus fra de mange frammøtte på Bøler skole.

LES OGSÅ: Markering ved Hofmo-bauta

Tidsriktig nok snakket også Bøhler om miljøet og forurensningsproblematikken i Oslo. Han tok blant annet til orde for en bomringordning hvor man betaler etter hvor mye bilen forurenser, regulering av sykkelveier, initiativ for å få en mer miljøvennlig bilpark og stenging av biltrafikken innenfor Ring 1.

LES OGSÅ: Flere unge deltakere

– Vi må tørre å gjøre noe med miljøet fordi det handler om hver og en av innbyggernes helse, sa Bøhler fra talerstolen.

Tradisjonell markering

Rundt 90 hadde funnet veien til Bøler skoles aula hvor Espen Melbye, Bjørn Johnsen og Bøler Janitsjar sto for de musikalske innslagene i en tradisjonsrik 1. mai-markering i en del av byen hvor Arbeiderpartiet står veldig sterkt.

– Vi har en god tradisjon med et arrangement som har funnet sin form med frokost, underholdning, allsang og appell, sier Frode Jacobsen som er leder for Bøler Arbeiderpartilag.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.