RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha dyrere godteri – ble drapstruet


BLIR LEI: Jørgen Foss er lei trakassering og trusler på nett. Denne uken anmeldte han to personer som har kommet med direkte og indirekte drapstrusler på ulike nettsteder.
BLIR LEI: Jørgen Foss er lei trakassering og trusler på nett. Denne uken anmeldte han to personer som har kommet med direkte og indirekte drapstrusler på ulike nettsteder. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten
«Tau er billig, hvorfor er det ikke flere som henger seg?», skrev en fremmed mann til Jørgen Foss på Facebook, mens en annen regelrett drapstruer ham på et nettforum. Nå har Foss anmeldt trakasseringen.

SAGENE: – Først så blir jeg jo veldig lei meg, og tenker «hva har jeg gjort galt?», men så blir jeg sint. Dette er jo ikke greit, sier Jørgen Foss (22), leder i landsforeningen for overvektige.Sist lørdag opplevde han å få en svært trakasserende melding fra en fremmed mann i sin innboks på Facebook. Mannen ba Foss indirekte om å henge seg, og avsluttet meldingen med «skjerp deg din gris».

«Noen burde skutt han her»

Det fikk begeret til å renne over for Foss, som tirsdag denne uken anmeldte mannen for trusler. Samtidig anmeldte han en annen mann, som drapstruer Foss på et nettforum.

«Noen burde skutt han her rett i trynet!!», skriver person en under pseudonymet «Baronen» på nettforumet fitnessprat.no.

Kommentaren ble lagt ut etter en link til et intervju side2.no gjorde i fjor høst, med Jørgen Foss, der han forteller om sine opplevelser med å være overvektig.

Meldingen han mottok i sin innboks sist lørdag kom etter at Foss støttet et tiltak om å øke momsen på sukkerholdige varer.

LES OGSÅ: – Hver dag blir det påpekt at du er feit

– Klart jeg blir lei meg

– Det eneste jeg har gjort er å invitere til diskusjon. Men her er det noen som ikke er med på spillereglene. Når man kommer med personangrep og trusler så synes jeg det er veldig ubehagelig, sier Foss, og legger til.

Det er klart jeg blir lei meg, vi er jo bare mennesker

– Jeg er klar over at jeg legger hodet mitt lagelig til for hugg når jeg er en offentlig person, som kommer med denne typen utspill, men dette er ikke greit. Jeg leser mye om meg selv på nett og jeg har ingenting i mot sterke meninger og diskusjoner. Jeg er jo en halvoffentlig person også, og da får man nok et tykkere skall. Jeg tåler mye, men dette er ugreit. Det er klart jeg blir lei meg, vi er jo bare mennesker, sier Foss.

LES OGSÅ: «Du kommer til å dø»

Sjelden grov mobbing

Han har ved flere anledninger snakket høyt om mobbing, både i oppveksten og i voksen alder, men han sier at han sjelden opplever så grove tilfeller i det virkelig liv, som det han har opplevd på nett.

– Det er sjelden jeg får kommentarer på gata, det har jo skjedd, men ikke sånn som dette, sier han.

– Mobbing og trakassering på nett er veldig vanskelig, for man er så sårbar. Det er deg og pc-skjermen, og ingen andre som ser de meldingene du får, sier Foss.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

– Stor fare for smitte på offentlige toaletter

Hurtigtiltak mot overfallsvoldtekt har tatt et halvt år

Har parkert på samme sted i 52 år – tirsdag fikk han bot

Vil være digital nabokjerring

Tirsdag denne uka anmeldte Foss begge de to mennene som har truet han på nett. Det var ingen lett avgjørelse. Han innrømmer at det er tøft både å snakke med dittOslo.no og å anmelde forholdene.

– Jeg har stor tro på rettssystemet, men dette kan være vanskelige saker å få gjort noe med, det er såpass nytt at jeg er usikker på om det er satt noen presidens, sier han.

– Jeg måtte gå noen runder før jeg snakket med dere også, men så tenkte jeg på det Jens Stoltenberg sa i nyttårstalen sin om at vi må være digitale nabokjerringer, sier Foss, og fortsetter:

– Derfor offentliggjorde jeg også navnet til han som sendte meg meldingen på Facebook. Det er sikkert flere enn meg som opplever dette, og da tenker jeg at vi bare må publisere det. De personene som truer skal ikke få ta livet av meg, men kanskje jeg kan bidra til å ta det digitale livet av dem, sier Foss.

OSLOPÅSKE? SJEKK HVA SOM SKJER I OSLO I PÅSKEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere