*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha en bit av Oslo

Marianne Bye i Espira barnehager gleder seg til å innta hovedstaden. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Kampen om Oslos barn er tøff. Nå satser barnehagekjede fra Vestlandet i Oslo, og åpner fem store barnehager på tre år.

OSLO: – Klart vi gjerne vil være i Oslo. Dette er hovedstaden og en viktig by, også når det gjelder å være synlig, sier regionsjef i Espira barnehager, Marianne Bye.

Barnehagenkjempen fra Kopervik på Vestlandet skal i løpet av de neste to årene ha barnehageplass til 500 barn i Oslo, samt sysselsette 100 ansatte.

LES OGSÅ: De leker med våre barns sikkerhet

DittOslo.no treffer Bye i flotte kontorlokaler på Grev Wedels plass i Kvadraturen.

Hun er i full gang med å rekruttere barn til Espiras barnehage som skal åpne på Økern 1. august 2013.

I gang med opptak

Barnehagen i Spireaveien ved gamle Løren skole, skal huse 60 av Oslos og Bjerkes barn, og får det melodiøse navnet Espira Spirea.

– Vi har allerede etablert god kontakt med Bydel Bjerke, og er i full fart med opptak, forteller Borgen.

I tillegg til å veilede bydelens foreldre som vil ha barnehageplass søker hun personale, og har nylig utlyst stillingen som styrer i barnehagen.

LES OGSÅ: Få nye barnehager i sikte

– Dette er et spennende område. I løpet av året vil Ringveien bli lagt under bakken, da blir det et veldig fint område på Økern, tror Bye.

Området Økern generelt, og Spireaveien spesielt, skal utvikles til boligområde. Behovet for barnehageplasser blir derfor stort. Espira bygger i første omgang en midlertidig barnehage rett bak gamle Løren skole, før den bygges permanent når leiligheter i Spireaveien ferdigstilles.

– Veibygger fem barnehager i Oslo de neste tre årene: I tillegg til på Økern, bygger vi også på Marienfryd på Ensjø, i Torshovdalen og på Grefsen stasjon, forteller Bye.

7000 barn

Barnehagen på Økern vil ha plass til ca. 60 -70 barn i de midlertidige lokalene og 80 barn når de permanente lokalene er klare.

Fra før driver Espira 75 barnehager med 7000 barn og 2000 ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.