*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha én styrer i hver barnehage

NOK ER NOK: Hanne Eldby (SV) reagerer på at det ser ut til å ha blitt vanlig praksis å slå sammen styrerstillinger i barnehagene i Østensjø. – Ordningen skulle kun brukes i spesielle tilfeller, sier lederen i oppvekstkomiteen. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Stadig flere barnehager i Østensjø må dele styrerstillinger. AP/SV vil stoppe utviklingen.

ØSTENSJØ: Noen av bydelens barnehager har allerede slått sammen styrerstillinger, og flere står for tur.

Etter oppfordring fra bydelsutvalget (BU) legger bydelsadministrasjonen neste uke frem en redegjørelse for hvordan disse barnehagene er organisert og styres.

Nå ønsker AP/SV å avvikle ordningen med felles styrer for flere barnehager.

– Vi har tidligere åpnet for det i spesielle tilfeller der loven gir rom for det, men nå ser det ut som at det har gått system i at barnehagene skal dele styrere i bydelen, sier Hanne Eldby (SV), leder i oppvekstkomiteen.

– Vi ønsker ikke at dette skal være vanlig praksis. Alle barnehager har rett til å ha en styrer som daglig er tilstede og kjenner foreldre, barn og ansatte, sier Eldby.

For store enheter

Eldby sier at AP/SV har vært skeptiske hele veien, og nå synes det har blitt for store enheter og for mange barnehager under hver styrer.

– Når det kommer tilbakemeldinger som viser at ordningen ikke fungerer tilfredstillende, synes vi det er grunn til å stoppe det, sier Eldby.

– Hensikten da det ble forslått var at friluftsbarnehager for eksempel kunne ligge under en annen barnehage, eller at veldig små barnehager kunne ha felles styrer. Nå har det gått mye lenger enn det, og da vil vi at BU skal godkjenne hvert tilfelle. Vi er ikke imot samarbeidsånd mellom barnehagene, men er i tvil om lovligheten i praksisen bydelsadministrasjonen nå ser ut til å ha etablert, sier Eldby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.