RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha enda flere svar om Unibuss-skandalen


Samferdselskomiteen vil til bunns i hva som er skjedd i Unibuss-saken.
Samferdselskomiteen vil til bunns i hva som er skjedd i Unibuss-saken. Foto: ARKIVFOTO
Samferdselskomiteen fikk en del svar om Unibuss-saken. Men de vil ha enda flere.

SENTRUM: Unibuss-saken ruller videre. Onsdag kveld redegjorde samferdselsbyråd Ola Elvestuen for status i saken. Og leder av komiteen Marianne Borgen (SV) ser svært alvorlig på saken. Og det blir et ekstraordinært møte i komiteen. Medlemmene vil ha enda flere svar.

– Dette er en meget alvorlig sak både for kollektivtransporten i Oslo, men også en stor politisk sak. Det kan vise seg å bli norgeshistoriens største korrupsjonssak, blant annet fordi det er så mange ulike ledd som er innblandet og siktet, slår Borgen fast.

Flere siktete Ruter-ansatte

På møtet kom det fram at flere av de siktete i saken er Ruter-ansatte som hadde direkte noe å gjør i anbudsprosessen. Det mener Borgen er svært alvorlig.

– Komiteen stilte mange spørsmål i går, men det er enda flere spørsmål vi venter svar på. Vi besluttet derfor å ha et ekstraordinært møte i komiteen 23. januar.

Komiteen krever også at Ola Elvestuen legger fram en bred redegjørelse om saken under bystyremøtet 25. januar.

Byråden og Ruter avventer

Ruters toppledelse deltok også på møtet. Og det kom fram at Elvestuen og Ruter ikke vil gjøre noe nå. De avventer klagefristen for anbudet. Fristen er 23. januar. Samferdselskomiteen skal nå legge sin strategi.

– Hvilke tiltak som nå bør settes i verk, vil vi nå drøfte fram til det ekstraordinære møtet. Det er reist tvil om anbudsprosessen har foregått rettferdig og ordentlig. Vi må som Bystyre forsikre oss om at det ikke her har foregått noen feil, som gjør at kommunens tillit og omdømme blir svekket. Jeg har også merket meg at politiet sier at det ikke utelukkes at det kommer enda flere ting i denne saken, sier Borgen.

Og hun krever enda mer gransking i saken.

– Det er også for meg tydelig at Kommunerevisjonen også her må komme inn å granske saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere