RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha felles kamp mot støy over Oslo


KLAGER: Bydelspolitikerne forteller at mange klager over støy fra flyene som tar av og lander på Gardermoen.
KLAGER: Bydelspolitikerne forteller at mange klager over støy fra flyene som tar av og lander på Gardermoen. Foto: FOTO: Alasdair McLellan
Lokalpolitikerne i Bydel Stovner føler seg lurt. Flystøyen fra Gardermoen er blitt mye verre. Og de frykter for fremtiden.

STOVNER: Bydelsutvalget møttes torsdag, samme dag som nyheten kom om at Gardermoen skal utvides og at det forventes en dramatisk økning i trafikken i årene fremover. Det var mange som var bekymret, og som meldte om bekymrede og plagede naboer i bydelen.

Del på Facebook

– Folk klager med god grunn, sa SVs Tore Ludt.

Han mente det nå er nødvendig at Oslo kommune sentralt engasjerer seg i forhold til problemene med flystøy over hele Groruddalen. Ingen sa ham imot. Her står alle partier og bydelsadministrasjonen samlet.

Bydelen vil be Byrådsavdelingen for helse og velferd om snarest å følge opp den økte støyen som har rammet Groruddalen.

LES OGSÅ: – Heller flystøy i Marka enn i Groruddalen

I forslaget til vedtak skriver bydelsdirektøren at Stovner bydelsutvalg er forberdt på at nye forskrifter må gå på bekostning av Marka. Arbeidsutvalget har diskutert saken. De mener det er viktig å gjøre valg som hindrer en utvikling som påfører Groruddalen mer støy og forurensning.

Ikke minst i lys av at det skal bygges mange nye boliger i Groruddalen.

Bydelspolitikerne ønsker å få bedre oppdateringer på hvilke avvik som skjer, og hvordan de nye «grønne» innflygingstiltakene fungerer. Høyres Per Opsahl, Høyre sa han føler seg lurt.

Gardermoen skulle innføre en innflygingsbane som skulle redusere brennstoffforbruket og gi mindre utslipp av gasser. Alle måtte forvente at mindre motorkraft ville gi mindre støy. Realiteten er at flyene nå bruker mer drivstoff. Og vi mener støyen har økt kraftig. Dette må vi til bunns i, sa Opsahl.

Han tror ikke bydel Stovner alene får til noen endring.

– Men når vi nå vet at trafikken ved Gardermoen skal dobles, så blir det enda viktigere å få klare svar.

Bydelsutvalget slo fast at bydelsoverlegen må på banen og mene noe faglig om støyplagene. Politikerne ønsker seg støymålinger og samarbeid med resten av Groruddalen og Akershus.

BU-leder Karl P. Olsen slo fast at alle er enige om at det er støy. Nå må det jobbes!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere