RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha flere private sykehjemsutbyggere

Afshan Rafiq (H) vil lære av barnehagesektoren for å få flere sykehjemsplasser:

OSLO: Afshan Rafiq, stortingskandidat for Høyre i Oslo, mener regjeringen har brutt sitt løfte om sykehjemsplasser.

– Bare litt over enn tredel av det regjeringen lovet i 2007 som blir realisert innen 2015. Det verste er at vi ikke får god nok eldreomsorg, sier Rafiq.

Rafiq sikter til at Arbeiderpartiet lovet 12.000 nye heldøgns omsorgsplasser i 2009.

Må ha flere plasser

Til nå står drøyt 2000 klare, som inkluderer også oppussing av gamle plasser. Totalt blir det omlag 4300 nye plasser, i følge beregninger gjort av KS.

Høyre har hele tiden kjempet for at kommunene skal få bygge flere plasser i sykehjem og flere omsorgsboliger, også om det betyr å samarbeide med private.

Les også: OPS skaper het debatt

– Vi mener sykehjemssektoren må lære av barnehagesektoren, og se hvordan privat utbygging er nødvendig for å skape flere plasser og et tilbud til alle som ønsker det, sier Rafiq.

Les også: Frekt å skylde på de røde bydelene.

Høyre vil styrke tilskuddsordningen for bygging av sykehjemsplasser for å gi kommunene bedre muligheter til å bygge ut tilbudet.

Fem års rentefritt

– Vi foreslår samme ordning for bygg av sykehjemsplasser som for idretts- og skolebygg. Det betyr at kommuner kan få fem års rentefrie lån til dette i tillegg til tilskuddet fra staten, understreker Rafiq.

Også private spiller en viktig rolle i drift av sykehjem og omsorgstilbud. Høyre mener det er et gode som bidrar med både kvalitet og kapasitet – og gir eldre mer valgfrihet og mangfold, sier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere