Vil ha flere private sykehjemsutbyggere

Afshan Rafiq (H) vil lære av barnehagesektoren for å få flere sykehjemsplasser:

OSLO: Afshan Rafiq, stortingskandidat for Høyre i Oslo, mener regjeringen har brutt sitt løfte om sykehjemsplasser.

– Bare litt over enn tredel av det regjeringen lovet i 2007 som blir realisert innen 2015. Det verste er at vi ikke får god nok eldreomsorg, sier Rafiq.

Rafiq sikter til at Arbeiderpartiet lovet 12.000 nye heldøgns omsorgsplasser i 2009.

Må ha flere plasser

Til nå står drøyt 2000 klare, som inkluderer også oppussing av gamle plasser. Totalt blir det omlag 4300 nye plasser, i følge beregninger gjort av KS.

Høyre har hele tiden kjempet for at kommunene skal få bygge flere plasser i sykehjem og flere omsorgsboliger, også om det betyr å samarbeide med private.

Les også: OPS skaper het debatt

– Vi mener sykehjemssektoren må lære av barnehagesektoren, og se hvordan privat utbygging er nødvendig for å skape flere plasser og et tilbud til alle som ønsker det, sier Rafiq.

Les også: Frekt å skylde på de røde bydelene.

Høyre vil styrke tilskuddsordningen for bygging av sykehjemsplasser for å gi kommunene bedre muligheter til å bygge ut tilbudet.

Fem års rentefritt

– Vi foreslår samme ordning for bygg av sykehjemsplasser som for idretts- og skolebygg. Det betyr at kommuner kan få fem års rentefrie lån til dette i tillegg til tilskuddet fra staten, understreker Rafiq.

Også private spiller en viktig rolle i drift av sykehjem og omsorgstilbud. Høyre mener det er et gode som bidrar med både kvalitet og kapasitet – og gir eldre mer valgfrihet og mangfold, sier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.