Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha gratis kollektivtransport

Hans Jørgen Gjertsen i Vestre Aker KrF vil har gratis buss og trikk til alle i Oslo.
Hans Jørgen Gjertsen i Vestre Aker KrF vil har gratis buss og trikk til alle i Oslo. Foto: Anita Bakk Henriksen
Lokallagleder Hans Jørgen Gjertsen fra Vestre Aker KrF mener at gratis kollektivtransport er veien å går for å få bukt med den økende biltrafikken i Oslo.

OSLO/VESTRE AKER: Fra et miljøperspektiv er det vitalt at det blir flere som lar bilen stå i hverdagene, og da tror vi dette er løsningen for å få flere til å benytte seg av kollektivt, sier Gjertsen

Han er bekymret for hvordan det vil se ut i fremtiden om ikke noe drastisk blir gjort.

Ingen kapasitet

Det som er foruroligende er at nå vokser innbyggertallene i Oslo med cirka 10 000 innbyggere per år, noe som vil tilsi at persontransport blir et stort problem om ti til tyve år, sier han og legger til:

Vi har rett og slett ikke kapasitet slik kollektivtilbudet er i dag om folk flest bestemmer seg for å ta buss eller t-bane, og da blir det problemer når kommunen ikke vil ta de kostnadene ved å bygge ut systemet, sier Gjertsen.

Årlig avgift

Lokallaglederen i Vestre Aker mener at både komfort og pris spiller inn når valget står mellom kollektivt eller bil, og med tidsprisen i tillegg velger dessverre alt for mange å ta bil til jobb.

Hvem skal dekke kostnadene av gratis kollektivtilbud?

Det blir innbyggerne i Oslo kommune som må stå for det. En årlig kollektiv avgift som er øremerket til nettopp dette, sier Gjertsen.

Gevinst for alle

– Men hva med de som aldri bruker kollektivtransport?

– Alle kommer til å tjene på dette, også bilistene i form av mindre biler på veien, og en betydelig miljøgevinst for alle parter. Det er Oslos innbyggere som bærer kostnadene av den uhensiktsmessige fordelingen det er i dag, i form av støy, forurensing og problemer med å komme frem i sentrumsområdene, og gratis kollektivtransport ville lettet på dette, avslutter Gjertsen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!