*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Grønmo tilbake til Marka

INNGANGSPORT: Tore Rønning mener Grønmo er inngangsporten til Marka og regner det som et hån fra kommunen at de foreslår å omregulere til gjenbruksstasjon. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Fortsatt gjenbruksstasjon på Grønmo? – Det er et hån fra kommunen mot de som bygget der og var lovet nedleggelse.

GRØNMO: Dette sa leder av miljø og teknisk komité i Søndre Nordstrand bydelsutvalg, Tore Rønning (Ap), om kommunes forslag om fortsatt gjenbruksstasjon på Grønmo.BU behandlet Grønmos fremtid før påske. Eiendoms- og byfornyelsesetaten jobber med ny reguleringsplan for området.

Tore Rønning viser til gamle lovnader om snarlig nedleggelse som ble gitt da boliger i nærheten ble bygd.

– Nå må vi si at nok er nok. Gjenbruksanlegget vil vi ikke ha i området der. Vi er lovet mindre områder flere steder i Oslo slik at alle fikk lettere tilgang, men det har ikke skjedd, sa Rønning.

Møtte motstand

Høyre ønsker at det settes av områder til golf, gjenbruksstasjon, hundeområde, fortau og kømagasin. Forslaget falt i Miljø og teknisk komité, men Arild Andersson (H) lanserte det på nytt i BU.

– Jeg forstår det at representanten Andersson vil ta opp igjen det han ikke fikk tatt opp i komiteen. Venstre ønsker ikke avfallsmottak på Grønmo. Befolkningen på Bjørndal og resten av Søndre Nordstrand er klare på at Grønmo skal tilbakeføres til Marka, sa John Bjørnøy (V).

Arild Andersson og Høyre fikk ikke gjennom sitt forslag om å sette av arealer til blant annet golf og kanskje er det definisjonen av friluftsliv politikerne er uenige om, Teddy Kjendlie (H) gjorde i alle fall sitt til å oppklare:

– Når Høyre sier golfbane mener vi tilbakeføring til Marka, sa Teddy Kjendlie.

Krangel om tomt

Oslo kommune har ikke klart å komme opp med en ny tomt til gjenbruksstasjonen. Høyre mente derfor at avfallsmottaket må ligge på Grønmo.

– Jeg synes det er litt tafatt å legge seg flat og la avfallsmottaket få etablere seg på Grønmo, sa John Bjørnøy.

Brattli gård og tomten hvor det i dag er bussparkering ble nevnt som to alternativer.

Bydelsutvalget, med unntak av Høyre, Frp og SV, vedtok et ønske om at Grønmo tilbakeføres til Marka og at området reguleres til frilufts- og idrettsaktiviteter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.