*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha groruddøler på tv

SKAL LAGE DOKUMENTAR: – Dette er et utrolig mangfoldig område hele Norge burde få bli kjent med, sier Elisabeth Brun i NRK. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Med dokumentar-serien «Dalen vår» på trappene, leter regissøren Elisabeth Brun etter groruddøler som vil vise livet sitt på tv.

OSLO: – Groruddalen speiler det nye Norge på glimrende vis. Dalen har ulike type mennesker med ulike historier. De vil jeg gjerne skildre for det norske folk, sier nordlendingen.

Hun søker i disse dager folk bosatt i Groruddalen som vil la henne komme innpå seg i kortere perioder fra midten av mai, til en gang utpå høsten.

Nær og ærlig

NRK skal produsere en dokumentarserie om Groruddalen, og søker tips om spennende mennesker som kan være med i programmet.

Prosjektet har arbeidstittelen «Dalen vår», og skal bli en nær og ærlig dokumentarserie om menneskene som bor i Norges mest mangfoldige dal.

– For mange i Norge har Groruddalen et negativt fortegn. Dette er en anledning til å vise det norske folk et annet bilde, sier hun.

Hun synes Groruddalen er intereessant av mange grunner:

– Groruddalen er på mange måter velferdsstatens vugge. Til 50-tallets drabantby flyttet folk fra hele Norge, og nå fra hele verden. Det er interessant for folk der ute å se hvordan folk faktisk har det her, sier hun.

Mange favorittsteder

Hun er vokst opp i Vesterålen og har bodd mange år Tromsø og London.

– Jeg er vant til å forholde meg til et internasjonalt miljø. Det kan jeg kjenne igjen i Groruddalen, sier Brun.

Hun har mange favorittsteder i dalen, men vil ikke trekke frem noen foreløpig.

– Jeg ønsker å komme i kontakt med folk som er direkte og ærlige, og som tåler og ha meg tett inn på seg over perioder.

Serien skal etter planen ta utgangspunkt i fire-fem hovedpersoner og følge livene deres tett i løpet av våren og sommeren. Her blir det forhåpentligvis også rom for familie, venner, skole, jobb og nærmiljø generelt.

Opptakene starter allerede i mai, så et er bare å ta kontakt eller tipse castingansvarlig Mona Mehus på 22 80 82 13 mellom kl 09.00 og 16.00, eller send en e-post til mona.mehus@nrk.no, om du vil på tv!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.