Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Hellstrøm til Hallén

Heidi Nordby Lunde ønsker Eivind Hellstrøm velkommen til Grünerløkka.
Heidi Nordby Lunde ønsker Eivind Hellstrøm velkommen til Grünerløkka.
Høyrepolitiker og tv-kjendis Heidi Nordby Lunde skulle gjerne sett at Eyvind Hellstrøm etablerte seg på Løkka.

GRÜNERLØKKA: Lederen av Grünerløkka Høyre utfordrer mesterkokken til å tenke i nye baner nå som restaurant Bagatelle er lagt ned. Hun ser for seg at Halléngården på Løkka må være et godt egnet sted.

– Hellstrøm bør ta med seg sine bagateller og komme hit, sier Nordby Lunde.

Hong Kong forbilde

Hun står foran den nedtaggede Halléngården i Thorvald Meyers gate, hvor det for mange år siden var klesforretning. Hun synes det er trist med forfallet. Da Hellstrøm forlot Bagatelle, begynte hun å tenke kreativt.

– Jeg la sammen to og to og tenkte at dette måtte være en god idé, sier hun.

Hellstrøm har som kjent servert finanseliten dyr gourmetmat på Frogner. Nå som dette er saga blott, burde Hellstrøm se til Hong Kong, mener Lunde.

– Nylig fikk restauranten Tim Ho Wan i Hong Kong, der du kan spise deg mett for under en tier, en Michelin-stjerne. Det er ikke tilfeldig, da sjefen for restauranten er tidligere dim-sum sjef på en restaurant med hele tre stjern. En ny trend for mesterkokker er å "snobbe" nedover gjennom å åpne upretensisøse restauranter for vanlige folk, men fortsatt sette kvalitet i sentrum, sier hun.

– Må tørre

Østkantavisa har ikke lyktes å få tak i Eyvind Hellstrøm, men Norby Lunde håper å få til en debatt om nyetableringer på Løkka. Hellstrøms inntreden kunne vært med å løfte området ytterligere, mener hun.

– I stedet for å diskutere hva vi ikke ønsker, må vi tørre å si hva vi vil ha. Jeg tror tiden er moden for slike nyetableringer. Hellstrøm kaller seg selv matkunstner. Dersom han virkerlig er det, og brenner for sitt fag, burde han ta dette som en utfordring,.

– Å lage et nytt Bagatalle blir jo kjedelig. Hva med å heller gi gourmet-mat til folket. Konseptet passer inn her hvor folk går veldig mye ut, sier Norby Lunde.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!