RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalgets leder, Anders Røberg-Larsen, mener at Politihøgskolen passer godt på Romsås senter. Vi må tørre å tenke nytt, sier han.
Bydelsutvalgets leder, Anders Røberg-Larsen, mener at Politihøgskolen passer godt på Romsås senter. Vi må tørre å tenke nytt, sier han.

Vil ha høgskole på senteret

Det tenkes stort på Grorud. Nå lekes det med ideen om Politihøgskole på Romsås senter.

ROMSÅS: Visjonene er store og det siktes høyt når hjernene i Bydel Grorud settes i bløt.

Vi tør å tenke nytt. På Romsås senter er det plass til Politihøgskolen, sier leder av Grorud bydelsutvalg, Anders Røberg-Larsen (Ap).

Foreløpig er det bare en idé, men Røberg-Larsen ser for seg en god utvikling for senteret om Politihøgskolen flytter inn.

Vi har snakket med Student-organisasjonen som kunne tenke seg å bygge opp studentboliger i området, dersom politistudentene fikk skolen sin på Romsås, sier han.

Vil skape liv

Det viktigste er at noe skjer, ønsket er uansett en statlig institusjon.

Romsås er det stedet i Oslo der det er plass. Her er det masse potensial, hevder Røberg-Larsen. Han mener at det er viktig å tenke stort og nå vil han trigge til debatt.

Hva vil vi egentlig ha? Vi må sikte høyt og vi må tenke nytt for å skape liv på senteret og i området rundt, kommenterer BU-lederen.

Selv om Politihøgskolen står på ønskelista, driver tankene også mot Kriminalomsorgdirektoratet, som snart skal etableres.

Om det er en statlig institusjon, får vi arbeidsplasser her og det er med å skape liv på senteret, også på dagtid, sier han.

På en annen side mener han at Politihøgskolen ville vært tjent med tilholdssted på Romsås senter.

Nyrekrutteringen vil nok bli bedre.

Ønskene er flere for Romsås-området.

At vi ønsker småhus er ingen hemmelighet. Vi vil ha et kundesenter på Romsås-senteret, større svømmehall hadde vært fint. Polet burde vi også fått her, sier Røberg-Larsen.

Eli Vogel-Hovde fra Politihøgskolen vil ikke kommentere ideen.

Først må vi finne ut hvor vi skal være og når vi skal bygge, sier hun.

Delte meninger

Byrådssekretær for byutvikling, Ståle Hagen, sier at byrådet ikke har noen prioriteringer av plass for skolen.

Men om politiet vil etablere seg på Romsås er det kjempefint! Likevel er det opp til departement og direktorat. Vi vil uansett være behjelpelig med tilretteleggelse for plassering i Oslo, sier Hagen.

Saken om Politihøgskolen ligger til vurdering hos Justisdepartementet. Flere fylker og kommuner ønsker skolen lokalisert i sitt område. Om skolen skal flytte, utvides eller blir som den er, er ikke bestemt.

Vi jobber nå kun utfra lokaliseringen på Majorstua. Ingenting er bestemt, men det er det vi jobber utfra nå, kommenterer Hege Njaa Rygh i Statsbygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere