RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

POPULÆR: Responsen fra elevene ved Gran skole var spontan da de oppdaget Rusken-bilen. Med utdelte hansker og poser gikk de straks i gang med å rydde søppel i Verdensparken. – Helt herlig, sier Rusken-general Jan Hauger. BEGGE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
POPULÆR: Responsen fra elevene ved Gran skole var spontan da de oppdaget Rusken-bilen. Med utdelte hansker og poser gikk de straks i gang med å rydde søppel i Verdensparken. – Helt herlig, sier Rusken-general Jan Hauger. BEGGE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Vil ha høstrusken over hele Oslo

Onsdag 8. oktober gjør borettslag, velforeninger og organisasjoner i Groruddalen en ekstra innsats for å rydde nærmiljøet fri for søppel før snøen kommer.

VERDENSPARKEN: Superrusken ble i sin tid etablert i de fire bydelene i Groruddalen fordi man mente området trengte et eget løft.

– Dette er et veldig bra konsept og noe jeg har lyst til å utvikle for hele byen. Hele Groruddalen er med Superrusken og Bydelsrusken blitt veldig ren og ryddig, sier Rusken-generalen Jan Hauger.

Hektisk på våren

Han jobber nå intensivt med bydeler og renovasjonsetaten for å få opplegget klart slik at det kan bli en realitet allerede neste høst.

– Det er et vanvittig trykk på våren før 17. mai, mye av søppelet vi rydder da kan vi ta før snøen legger seg om høsten, sier Hauger.

Under Superrusken i Bydel Alna, Grorud, Bjerke og Stovner er organisasjoner, borettslag og velforeninger engasjert for å skape et rent og ryddig nærmiljø.

Rusken er kjendis

I løpet av 2014 har rundt 300.000 personer deltatt på ulike Rusken-aksjoner i Oslo og Rusken er etter hvert blitt en kjent figur, spesielt blant de yngste.

Da Lokalavisen Groruddalen møtte Rusken-generalen i Rusken-bilen i Verdensparken på Furuset ble vi «omringet» av ivrige elever fra Gran skole.

De fikk utdelt hansker og poser og gikk straks i gang med å rydde søppel i parken og på skoleområdet sitt.

– Det er helt herlig, sier Rusken-generalen stolt.

Evigvarende arbeid

Rusken ble opprettet i 1976 og skulle egentlig bare vare i noen få år.

– Det er viktig å holde trykket på holdningsarbeidet. Nye generasjoner kommer til og dette er et evigvarende arbeid, sier Hauger.

Med befolkningsvekst og flere parker og uteområdet i Oslo vokser utfordringen med å holde byen ren. Oslo kommune bruker i overkant av 200 millioner kroner i året på jobben. Bare taggefjerning koster et sted mellom 60 og 80 millioner kroner i året.

– Kommunen alene klarer ikke holde byen ren og ryddig. Hvis Oslos borgere var flinkere til å bruke søppelkassene kunne mer penger vært brukt på skoler, sykehjem, billigere månedskort eller hyppigere avganger på kollektivtransporten, sier Hauger som oppfordrer Oslos befolkning til å melde fra om forsøpling med Rusken-appen eller ringe Rusken-patruljen på 92460800.

 

Andre saker fra Lokalavisene i Oslo:

Bygger ny sykkelvei til 80 millioner

Dømt for innbruddsraid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere