RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den lille skogen ved Trasop skole er mye brukt, men da Oppsal Arena lå på tegnebrettet var forutsetningen at det skulle bygges adkomstvei her.
Den lille skogen ved Trasop skole er mye brukt, men da Oppsal Arena lå på tegnebrettet var forutsetningen at det skulle bygges adkomstvei her.

Vil ha idrettstrafikk gjennom skogen

Naboer til Oppsal Arena mener den eneste gode adkomstløsningen er å lage ny vei gjennom skogen.

OPPSAL/TRASOP: Torsdag 3. desember gikk Ola Elvestuen (V) ut i Nordstrands Blad og argumenterte for at man bør redde det lille skogholtet ved Trasop skole. Lederen av bystyrets byutviklingskomité mener den årelange striden om adkomsten til Oppsal Arena bør løses ved å benytte eksisterende veinett, med enkelte justeringer for å spre trafikkbelastningen.

LES OGSÅ: Vil spre trafikken

Dette er en rekke naboer sterkt imot; de mener gjeldende regulering med ny vei gjennom skogen må gjennomføres.

Mener skogen må ofres

– Ola Elvestuen argumenterer med at det viktigste i denne saken er å redde skogholtet, fordi barna på Trasop leker der. Det er ikke en oppfatning som deles av beboere i Hellerudfaret, Vetlandsveien, Vetlandsfaret og Solbergliveien, sier Helge Grenager Solheim.

Han og nærmere 30 naboer sendte nylig et brev til byutviklingskomiteen, der de gir uttrykk for sin mening i saken.

– Da man bygget ut Oppsal Arena var man fullt klart over at man måtte ofre mesteparten av det lille skogholtet ved Trasop skole for å lage en ny vei dersom man skulle plassere hallen der den er, sier Solheim.

For mye trafikk

– Hellerudfaret får i dag cirka 50 prosent av trafikken til Oppsal Arena, resten går gjennom Vetlandsveien. Ingen av disse veiene er av en slik art at de takler hundrevis av biler hver dag, og enda mer ved arrangementer som landskamper og lignende, sier Solheim på vegne av naboene.

– Vi mener den eneste gode løsningen er å gjøre som forutsatt da Oppsal Arena ble bygget ut for snart ti år siden, nemlig å lage ny adkomstvei gjennom skogen, sier Solheim.

Solheim forteller at mange av naboene som har underskrevet brevet har barn på Trasop skole.

– Vi unner barna en god lekeplass, men vil også at de skal ha sikre skoleveier, sier Solheim.

– Våre veier er allerede overbelastet, og å utvide disse i bredden og lage fortau der dette mangler vil rasere hager og garasjer i området og ikke være en fullverdig løsning som reduserer trafikken. Det bor per i dag veldig mange barn i området, og skole- og barnehageveien oppleves ikke som trygg på grunn av trafikken, sier Solheim. Han har selv barn på 2, 4 og 7 år.

– Under høringen var Samferdelsetaten og Plan- og bygningsetaten klare på at den faglig beste løsningen er å etablere denne adkomstveien sør for Trasop skole. Vi er sikre på at ny vei gjennom skogen vil løse de trafikale problemene, sier Solheim.

Østensjø bydelsutvalg skal ta stilling i saken på sitt møte torsdag 17. desember klokken 18.30. Møtet starter med åpen halvtime, der lokalbeboere kan komme med innspill til lokalpolitikerne i saker som opptar dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere