RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha info-møte om Åsland-området


Asfaltverk, pukkverk, Follobanen, snødeponi, skytebanen i fjell, idrettsanlegg, turdrag, samt Gjersrud/Stensrud-utbyggingen må sees i sammenheng.
Asfaltverk, pukkverk, Follobanen, snødeponi, skytebanen i fjell, idrettsanlegg, turdrag, samt Gjersrud/Stensrud-utbyggingen må sees i sammenheng. Foto: ARKIVFOTO: Øystein Dahl Johansen
Det er mange planer for Åsland-området, og nå er Gjersrud/Stensrud-utbyggingen tatt opp av skuffen igjen. Dette krever informasjon.

ÅSLAND: – Det må bli en helhetlig plan for denne «bakgården» i bydelen, sa Siv Hunstad i Bjørndal Boligsameie under åpen halvtime i BU sist torsdag.

– Det er mye et samfunn har behov for, men vi må få en beboer- og menneskevennlig plan for hele Åsland-området.

Og hun fikk medhold av alle lokalpolitikerne. Ganske tidlig i debatten ble det klart at både asfaltverk, pukkverk, Follobanen, snødeponi, skytebanen i fjell, idrettsanlegg, turdrag – og ikke minst Gjersrud/Stensrud-utbyggingen må sees i sammenheng.

LES OGSÅ: – Tilfeldighetene råder på Åsland

To elementer var ganske klare. Alle synes det er bra at skytebaneproblematikken blir løst med en fjellhall. Og det var full enighet om at et stort asfaltverk ikke skal plasseres ved innkjøringen til det nye boligområdet som kan få mange tusen boliger.

Info-møte

«Søndre Nordstrand Bydelsutvalg ber administrasjonen kontakte Plan- og bygningsetaten for å gjennomføre et åpent informasjonsmøte for bydelpolitikere, beboere på Bjørndal og Klemetsrud og andre interesserte.....».

LES OGSÅ: Renere avrenning fra snødeponiet

En slik formulering fikk full tilslutning. Videre ble det i forslag til vedtak, utarbeidet av SV, bestemt at et slikt informøte bør finne sted i løpet av september/oktober, og at alle berørte parter bør være representert for å legge frem sin bit i det store bildet.

Videre vedtok BU at det skal utarbeides en helhetlig plan for Åsland-området.

Gjersrud/Stensrud

Det er flere år siden det var aktuelt å bygge ut Gjersrud/Stensrud som boligområde med nødvendig infrastruktur. Bydelen var bredt representert i en referansegruppe.

Men så kom stupet i boligbyggingen og planen ble lagt i en skuff. Nå er de tatt opp igjen, og blir det som antydet, kan en ny «by» vokse opp.

Også i denne planleggingsprosessen vil BU være med, og de ønsker at en fra hvert parti + BU-leder må med i en ny referansegruppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere