*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Jacobsen som kulturminister

Jan Kjærstad foreslår forfatter-kollega Roy Jacobsen som kultur- minister i den nye regjeringen. Jacobsen synes det er hyggelig, men får han en telefon fra Jens Stoltenberg, vil han henvise til Kjærstad...

Groruddalen: Forfatterkollega Kjærstad er klar i sin sak. Han ønsker Jacobsen som kulturminister.
- Jeg oppfatter Jacobsen som en outsider i kulturpolitiske saker. Han kan være med å påvirke størrelsen og bruke det som han har spillerom til på en spenstig måte. I tillegg er han en meget respektert person, forklarer Kjærstad.
Forfatteren mener det er viktig å velge en kulturminister som ikke alle tenker på. Han mener Jacobsen tenker på en spenstig måte, samtidig som han er engasjert i politikk.

Kjenner fallgruvene

- Jacobsen kjenner til politikkens irrganger. Han har jo blant annet skrevet en flott bok om Trygve Bratteli. I tillegg snakker han veldig profilert og forståelig. Jacobsen er både en kunstner og en person som har greie på politikk. Han kjenner til alle fallgruvene.
Kjærstad påpeker også at han ikke ville være overrasket om Jacobsen står på Stoltenbergs liste over mulige kandidater til ministerposten. Men Kjærstad er helt klar i sin sak. Han selv har ikke talent til å bli kulturminister.
- Hvis jeg hadde fått en slik forespørsel, hadde jeg først falt av stolen. Når jeg hadde summet meg, hadde jeg spurt hvem som prøvde å lure meg. Nei, jeg har ikke talent til å jobbe slik.
Da Lokalavisen ringte Roy Jacobsen, var han på litteraturfestivalen på Island, og hadde ikke hørt om Jan Kjærstad sitt forslag.
- Det er jo hyggelig av han å foreslå det, men jeg synes ikke noe om det. Jeg vil ikke være politiker, fastslår Jacobsen.
Og hvis Jacobsen skulle få en telefon fra Jens Stoltenberg med en slik forespørsel, vil han henvise Stoltenberg til Kjærstad.
- Det ville selvfølgelig være hyggelig å få en slik forespørsel, men jeg tror jeg kommer til å be Stoltenberg ringe Kjærstad istedet. Jeg vil være forfatter, jeg, fortsetter Jacobsen.
Det ville selvfølgelig være hyggelig å få en slik forespørsel, men jeg vil ikke være politiker.
Roy Jacobsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag