*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha kandidater til kunst- og kulturpriser

Innen 28. februar kan alle Oslos borgere fremme forslag til hvem som skal få Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2005.

OSLO: Én kulturpris og fem kunstnerpriser skal tildeles personer som gjennom sitt virke har bidratt til byens eller landets kunst- og kulturliv. Helt siden 1966 har Oslo by delt ut kulturpriser, mens kunstnerprisene ble innstiftet i 1977.

Gode penger

Statuttene for prisene sier at Oslo bys kulturpris på 100.000 kroner kan tildeles en person som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv.
Oslo bys kunstnerpriser på 40.000 kroner tildeles fem personer som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Forslag til kandidater

Byens innbyggere inviteres til å fremme forslag på kandidater. Det er Oslo bystyre ved kultur- og utdanningskomiteen som har ansvaret for å innstille personer til prisene, mens avgjørelsen tas av forretningsutvalget i bystyret.
Begrunnede forslag sendes innen 28. februar 2006 til Kultur- og utdanningskomiteen, Bystyrets sekretariat, Rådhuset, 0037 Oslo, eller på e-post postmottakbys.oslo.kommune.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.