RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha kino til Rommen


Nyvalgt leder i Stovner AUF Atle Hjelkerud (21) mener kino på Rommen, Stovner eller Grorud vil være riktig plassering. Foto: Anita L. Hanken.
Nyvalgt leder i Stovner AUF Atle Hjelkerud (21) mener kino på Rommen, Stovner eller Grorud vil være riktig plassering. Foto: Anita L. Hanken.
Stovner AUF mener en ny kino i Groruddalen bør lokaliseres på Rommen.

STOVNER: – Økern kommer til å bli en utvidelse av sentrum. Avstanden er ikke lenger enn at det tar elleve minutter med t-banen. Legger man en kino her, forsømmer man utkanten, sier leder i Stovner AUF Atle Hjelkerud.

Sentralt knutepunkt

Han mener det vil være bedre å bygge kino på Rommen, Stovner eller Grorud.

– Det bør være plass til en kino på Rommen. Da får man også gangavstand fra t-banen. Eller man kan legge den i tilknytning til sentrene på Stovner eller Grorud, sier han.

Hjelkerud mener Stovner og Grorud er et sentralt knutepunkt både for groruddalsbefolkningen og folk utenbys fra. Her fins også offentlig kommunikasjon i form av t-bane, buss og tog.

– Bystyrets byutviklingskomité ønsker at folk skal bosette seg ut av sentrum, ettersom det begynner å bli trangt om plassen. Men da må det også legges til rette for det. Det er fint å bo på Stovner, men skal du gjøre noe, må du inn til sentrum, sier han.

Få ungdomstilbud

Hjelkerud er nyvalgt leder i Stovner AUF, og har 80 medlemmer på lista. Nå ønsker han å blåse liv i lokallaget.

– Vi har hatt lite aktivitet, men prøver å gjøre noe med det nå. Mange ungdommer er engasjerte, men er kanskje ikke klar over at det er politikk. Ved å ta opp saker som ungdom er opptatt av, ønsker vi å synliggjøre at politikk er gøy, og at man kan være med å bestemme mye. Kino er en slik sak, sier Hjelkerud.

– Er det et savn at det ikke fins kino i Groruddalen?

– Jeg har ikke hørt ungdommer uttrykker det direkte, men det er for få ungdomstilbud. Vi bor i en bra bydel. Likevel fins det ikke så mange andre aktiviteter enn de som er tilknytta ungdomsklubbene. Og mange syns det er for langt å dra til sentrum, sier Hjelkerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere