*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha kolonial på Dal

FORRETNING: Skal det bygges forretning på nedsiden av Søndre Dal gård barnehage? Saken kommer opp igjen i bydelsutvalget om en uke. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Det begynner å bli mange som bor på Dal og Brenna, men skal området få sin egen forretning?

SØNDRE DAL: Spørsmålet er nå aktuelt å diskutere igjen etter at Etat for byfornyelse (EBY) har fått en søknad om å få leie tomten nedenfor Søndre Dal Gård barnehage for å åpne kollonilaforretning.Saken var til behandling også i 2007. Da sa bydelsutvalget enstemmig nei, og etter det har det ikke vært snakk om forretning før EBY nå har fått søknad.

Tomten er regulert til kontor/forretning, men da BU sist hadde den til behandling, gikk de inn for å beholde den som friområde og som en naturlig forlengelse av barnehageområdet.

Anbefales ikke

Saken kommer opp igjen i bydelsutvalget om en uke, og til det har bydelsdirektøren kommet med sitt forslag til vedtak. Her anbefaler han ikke forretningsplanen. Begrunnelsen er først og fremst av trafikale hensyn. Tomten ligger jo i veikryss, og det går også en gangvei her.

Han viser også til planer for hele denne delen av Søndre Nordstrand i forbindelse med planlegging av Gjersrud/Stensrud.

Forsøkt solgt

EBY har tidligere forsøkt å selge den nå aktuelle tomten i Avlandrudsveien, men uten å møte interesse.

I BU

Saken kommer som sagt opp igjen i bydelsutvalget torsdag 13. september. Er lokalpolitikerne da av samme mening som de enstemmig stemte i 2007, og hva sier beboerne på Dal og Brenna? Trenger de sin egen forretning eller er Senter Syd et godt nok tilbud?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.