RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geir Karlsen i Ruseløkka Skillebekk beboerforeingen og Mie Skaug Vedeler vil at Oslo kommune skal sikre seg bygget der dagens amerikanske ambassade holder hus. FOTO: JULIE MESSEL
Geir Karlsen i Ruseløkka Skillebekk beboerforeingen og Mie Skaug Vedeler vil at Oslo kommune skal sikre seg bygget der dagens amerikanske ambassade holder hus. FOTO: JULIE MESSEL

Vil ha kulturhus i ambassaden

USAs ambassade skal flyttes fra Bydel Frogner. Nå vil lokale krefter ha åpent kulturhus i det finsk-tegnede bygget.

LØKKEVEIEN: - Og dersom det er amerikanske myndigheter som eier dette og skal selge det, må Oslo kommune kjøpe det, slår Mie Skaug Vedeler fra Frogner fast.

Det er to glade representanter for beboermiljøet i Bydel Frogner Lokalavisen Frogner møter, et par uker etter Høyestretts vedtak om at det skal bygges ny amerikansk ambassade på Makrellebekken i Bydel Vestre Aker.

- Det er ennå mange år til amerikanerne flytter ut av bygget, men vi må si hva vi vil for dette huset allerede nå, sier Vedeler, som har kjempet for flytting av ambassaden i årevis.

- Åpne opp!

Sammen med Geir Karlsen i Ruseløkka Skillebekk beboeroreingen betrakter hun bygget i Henrik Ibsens gate, som i fremtiden skal huse noe helt annet enn amerikansk ambassade. Det viktigste for de to er at huset åpnes for allmenheten.

De to er svært glade for at bystyrets vedtak fra 2005 blir stående, og at den amerikansk ambassaden flytter.

- Jeg hadde blitt overrasket dersom Aksjon Vern Husebyskogen hadde fått medhold i høyestrett, i og med at de hadde tapt i de to foregåenden rettsinstanser. På samme tid, vet man ikke hva som kan skje i rettsvesenet, sier Geir Karlsen.

Han har tidligere uttalt til Lokalvisen Frogner at dersom han hadde bodd ved Husebyskogen, hadde han antakeligvis vært med i aksjonen.

Ibsen?

Geir Karlsen har tidligere uttalt at han kunne sett for seg Ibsen- senteret, som ligger noen nummer lenger ned i Henrik Ibsens gate, i det finske-tegnede bygget.

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak- Jensen (H) er ikke like sikker på at det er en god idé.

- Det hadde jo i og for seg vært hyggelig, men jeg tror nok dette bygget vil bli veldig høyt priset. Det er lett å forstå at nærmiljøet ønsker seg dette. Nå skal vi jo bruke veldig mye pengr på kultur i Oslo i nærmeste fremtid, med Munch museet, Stenersen museet og Deichamns hovedbibliotek som skal flyttes til Bjørvika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere