*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha kulturscene

Leder i Groruddalen historielag Bjørn Henry Syversen og BU-leder Anders Røberg-Larsen.

BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap) og Bydel Grorud har store planer for «nye» Bånkall gård.

BÅNKALL: Dette er bydelens nye møteplass og stolthet. Det vi ser på Bånkall gård er bare en begynnelse. Den skal fylles med kultur, sier Ap-politiker Anders Røberg-Larsen til Lokalavisen Groruddalen.

Skaper tilbud

Etter at Bydel Romsås som det het før fikk drifts- og forvaltningsansvaret i 1999 har det gått trått på Bånkall gård. Ni år etter har administrasjonen bestemt seg for å skape et skikkelig tilbud for beboerne i nærmiljøet.

Deler av gården er nå pusset opp og klar til å fylles med folk i ulike settinger. Nylig ble Kari Andresen ansatt som husholder, og 16. august flyttet hun inn på Bånkall gård. Andresen vil ha ansvaret for driften og utleiet av gården.

Scene og kultursal

Nærmiljøkonsulent i Bydel Grorud Jørn Linnerud er godt fornøyd med at Bånkall gård nå er gjenåpnet og han gleder seg til fortsettelsen.

I det nåværende fjøset vil vi utvikle en scene, og på låven er målet å lage en kultur- og utstillingssal, sier Linnerud.

Lokalpolitikere, representanter fra bydelsadministrasjonen og andre ildsjeler med sterk tilknytning til lokalhistorien deltok under Bånkall gårds gjenåpningsarrangement forrige torsdag.

En av dem var lederen for Groruddalen historielag, Bjørn Henry Syversen. Han pekte på viktigheten med at bydelen nå har en skikkelig plan for Bånkall gård.

Denne gården er i seg selv en historieforteller. Befolkningen vil få masse glede av den, det er jeg sikker på, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.