RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha lavere bygg på Oppsal senter

Bydelsutvalget i Østensjø støtter Plan- og bygningsetatens alternative utbyggingsforslag for Oppsal senter.

OPPSAL: Mandag 21. februar behandlet Østensjø bydelsutvalg (BU) planforslaget for utbygging av Oppsal senter.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har som tidligere omtalt i Nordstrands Blad lansert et alternativ til Obos sine planer.

LES OGSÅ: Nekter ni etasjers blokker på Oppsal

Dette alternativet støttes av både Oppsal Vel og Oppsal samfunnshus. De har oppfordret Østensjø BU til å gjøre det samme, og på mandagens møte gjorde de nettopp det.

LES OGSÅ: Håper på enighet om Oppsal senter

Aksepterer alternativ 2

BU konstaterte at Obos ikke tar hensyn til modifisering av tidligere planforslag som en samlet tankesmie gikk inn for i 2010, mens PBEs forslag tar opp viktige elementer fra de innspill tankesmia kom med.

– Bydelsutvalget hadde gjerne sett en utbygging av Oppsal senter som var mer i tråd med intensjonene fra tankesmia, sier lokalpolitikerne.

– Vi konstaterer imidlertid at Oppsal Vel og Oppsal samfunnshus har funnet å kunne akseptere Alternativ 2. Det gir bedre solforhold, større uteoppholdsarealer/torg, reduksjon av parkeringsplasser på terreng, samt mulighet for innregulering av fireavdelings barnehage. Etter en samlet vurdering finner derfor Østensjø bydeklsutvalg å kunne anbefale alternativ 2, heter det i vedtaket.

Vil ha lokk over t-banen

I vedtaket forutsetter BU at tankesmia følges opp gjennom en mulighetsstudie for området vest for Haakon Tveters vei, samt at den kommunale tomten i Haakon Tveters vei 65 ikke selges før slik studie foreligger.

Grunnen til dette er at BU mener tomten på grunn av nærhet til Oppsalhjemmet er velegnet til omsorgsboliger/helsetjenester som bydelen har stort behov for.

Spesielt ønsker BU seg lokk over Oppsal t-banestasjon og bro over t-banelinja mot Oppsalhjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere