RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv Jorunn Eriksen (SV), nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, ivrer for at det skal bli lys på veien ned mot Hvervenbukta. Foto: Arne Vidar Jenssen
Liv Jorunn Eriksen (SV), nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, ivrer for at det skal bli lys på veien ned mot Hvervenbukta. Foto: Arne Vidar Jenssen

Vil ha lys ved Hvervenbukta

Ingen ting er mer trygghetsskapende enn lys.

HVERVENBUKTA: Tidligere i høst skrev vi om at det var kommet lys både på del av gangvei fra Holmlia til Motorsenteret og mellom Søndre Aas gård og Rosenholm skole.

Nå fremmer nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, Liv Jorunn Eriksen, både ønske og forslag om å få lys fra parkeringsplassen/alleen til portnerboligene og videre ned til Hvervenbukta og gangveien rundt Ljanskollen.

Trygghet

– I en byrådssak i 2007 vedtok Bystyret sak om Kriminalitetsforebygging i Oslo - Trygg by. På et seminar for bydelsutvalgsmedlemmer i regi av Kommunenes Sentralforbund i høst presenterte etatsdirektør Ellen de Vibe planen for ”Byutvikling som kriminalitetsforebyggende virkemidler”, sier Liv Jorunn Eriksen.

– Et av lysbildene viste at belysning er essensielt for å skape trygghet der folk ferdes på kveldstid.

Søndre Nordstrand har flere steder som oppleves som utrygge for folk å ferdes på kveldstid.

Her er store åpne gressletter og små skogholt. Her er også store friområder som mangler lys som kunne gi større bruksfrekvens på mørke høst- og vinterettermiddager og kvelder.

– Et av disse områdene er Hvervenbukta friområde, spesielt gangveien fra parkeringsplassen via alléen til kunstnerverkstedene og til strand.

I bydelsutvalget

Nå fremmer lokalpolitikeren forslag om at BU ber Friluftsetaten setet opp lys som angitt ovenfor.

– Dette vil øke bruken av området ved Hvervenbukta også i den mørke årstiden, sier hun. Og om BU blir med på det, vil hun også ha lys på gangveien rundt Ljanskollen.

Saken er beregnet å komme opp på BU-møtet i desember.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere