Vil ha lys ved Hvervenbukta

Liv Jorunn Eriksen (SV), nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, ivrer for at det skal bli lys på veien ned mot Hvervenbukta. Foto: Arne Vidar Jenssen

Liv Jorunn Eriksen (SV), nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, ivrer for at det skal bli lys på veien ned mot Hvervenbukta. Foto: Arne Vidar Jenssen

Ingen ting er mer trygghetsskapende enn lys.

HVERVENBUKTA: Tidligere i høst skrev vi om at det var kommet lys både på del av gangvei fra Holmlia til Motorsenteret og mellom Søndre Aas gård og Rosenholm skole.

Nå fremmer nestleder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, Liv Jorunn Eriksen, både ønske og forslag om å få lys fra parkeringsplassen/alleen til portnerboligene og videre ned til Hvervenbukta og gangveien rundt Ljanskollen.

Trygghet

– I en byrådssak i 2007 vedtok Bystyret sak om Kriminalitetsforebygging i Oslo - Trygg by. På et seminar for bydelsutvalgsmedlemmer i regi av Kommunenes Sentralforbund i høst presenterte etatsdirektør Ellen de Vibe planen for ”Byutvikling som kriminalitetsforebyggende virkemidler”, sier Liv Jorunn Eriksen.

– Et av lysbildene viste at belysning er essensielt for å skape trygghet der folk ferdes på kveldstid.

Søndre Nordstrand har flere steder som oppleves som utrygge for folk å ferdes på kveldstid.

Her er store åpne gressletter og små skogholt. Her er også store friområder som mangler lys som kunne gi større bruksfrekvens på mørke høst- og vinterettermiddager og kvelder.

– Et av disse områdene er Hvervenbukta friområde, spesielt gangveien fra parkeringsplassen via alléen til kunstnerverkstedene og til strand.

I bydelsutvalget

Nå fremmer lokalpolitikeren forslag om at BU ber Friluftsetaten setet opp lys som angitt ovenfor.

– Dette vil øke bruken av området ved Hvervenbukta også i den mørke årstiden, sier hun. Og om BU blir med på det, vil hun også ha lys på gangveien rundt Ljanskollen.

Saken er beregnet å komme opp på BU-møtet i desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag