RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha maks 5000 boliger på Gjersrud/Stensrud

Mye skal gjøres og sies før utbygging på Gjersrud/Stensrud kan komme igang. Men allerede nå er det anledning til å uttale seg.

Gjersrud/Stensrud: Som Nordstrands Blad har fortalt flere ganger, er planarbeidet for den fremtidige «byen» Gjersrud/Stensrud kommet igang.

Etter lokale ønsker ble den første uttalefristen utsatt, og saken kommer derfor opp i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand i kveld etter at den ble utsatt i februar-møtet.

LES OGSÅ: Bydelsutvalgsmøte på Søndre Nordstrand i kveld

Innstilling

Planene har vært komité-behandlet, og herfra foreligger en innstilling.

Her er det ramset opp en del punkter som går på forhold til grunneiere, veiløsninger, kollektivdekning, bebyggelse og turvei.

Det har vært mye snakk om hvor stor utbyggingen bør være. Lokalpolitikerne mener 4500-5000 boliger.

Det må på et tidlig tidspunkt komme til avklaringer med grunneierne. Dette kom også tydelig frem på folkemøtet som ble arrangert i januar.

Bjørndal-løsning

Når det gjelder veiløsning, heter det i innstillingen at adkomst må være fra Åslandkrysset. Enebakkveien har ikke kapasitet til å ta mer enn den har idag.

Lokalpolitikerne ser også for seg en løsning for Bjørndal som idag bare har Slimeveien som adkomst. Et utvidet Åslandkryss kan gi også Bjørndal en løsning.

Kollektivtilbudet antas i første omgang kan løses med buss i kollektivfelt på E6. Deretter må det utredes en skinnegående løsning som også må inkludere Bjørndal.

I tillegg til selve bebyggelsen pekes det på at det avsettes arealer for nødvendig infrastruktur som barnehager, skoler, sykehjem og forsamlingslokale.

Og helt til slutt vil BU gå inn for at turveidraget fra Hauketo til Sværsvann må beholdes.

Dette er de foreløpige punktene som BU i kveld vil skal inngå i sin uttalelse om det fremtidge Gjersrud/Stensrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere