RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økernområde t er attraktivt, nå vil byrådet bygge ut i stor stil. Her fra sprengning av Løren-tunnelsen.
Økernområde t er attraktivt, nå vil byrådet bygge ut i stor stil. Her fra sprengning av Løren-tunnelsen.

Vil ha massiv Økern-utbygging

Byrådet gir grønt lys for at Økern skal bygges ut med 163 000 kvadrameter, og med bebyggelse opp til 42 meter.

ØKERN: Det ble klart forrige uke.

Byrådet åpner altså for bygging, og vil hablant annet badeland, kino, kjøpesenter og ca. 160 boliger på Økern.

– Vi foreslår å regulere Økern senter og områdene rundt til å kunne huse blant annet badeland, kino, stort kjøpesenter, kontorer, barnehage, hotell og ca. 160 leiligheter.

– Planforslaget legger til rette for en etterlengtet og god stedsutvikling på Økern, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Kino

– Her vil det komme møteplasser, kino, badeland og andre fasiliteter som kommer allmennheten til gode, legger Fredriksen til.

Byrådet er opptatt av å møte den betydelige befolkningsveksten som Oslo står overfor. Innenfor en sirkel med radius to kilometer fra Økern senter er det antatt en befolkningsøkning med cirka 20 000 innbyggere frem mot 2030.

Økern er et viktig knutepunkt i Oslo for både kollektivtrafikk og hovedveisystemet, derfor er det få steder som er bedre egnet enn Økern til denne type utvikling.

Opptustning

Økern er i tillegg innfallsporten til Groruddalen. Planforslaget samsvarer godt med Grorudalssatsingen, hvor det er satt som mål å ruste opp områder i Groruddalen og utvikle nye attraktive møteplasser.

– Utviklingen byrådet foreslår vil gi Groruddalen nye og etterlengtede kvaliteter, sier Fredriksen.

Området vil også bli betydelig forbedret ved at Ring 3 legges i tunnel og ved at bystyret har bevilget et betydelig beløp til nytt lokalveisystem i området.

God kommunikasjon

Handelsanalyser viser at store deler av Oslos befolkning kjører ut av Oslo for å handle i sentra i nabokommuner. Et stort senter på Økern, midt i Oslos byggesone, og med svært gode kommunikasjonslinjer beliggende inntil t-banen og hovedveisystemet, vil være et bedre alternativ som kan redusere handelslekkasjen og ut av Oslo samt redusere transportomfanget i regionen.

Planområdet er på ca. 138 dekar, og foreslås utbygd med totalt 163 000 m2 med høyder opp til 42 meter. Dette samsvarer med både kommunedelplan for Økernområdet og vedtatt høyhusstrategi for Oslo.

Økern senter og områdene rundt til å kunne huse blant annet badeland, kino, stort kjøpesenter, kontorer, barnehage, hotell og ca. 160 leiligheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere