RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha med flere unge


Stovner frivillighetssentral er et fint sted å være, her fra fjorårets julemesse, der flere bidro og mange kom som gjester.
Stovner frivillighetssentral er et fint sted å være, her fra fjorårets julemesse, der flere bidro og mange kom som gjester.
– Vi håper prosjektet er oppe og går i løpet av våren, sier daglig leder på Stovner Frivillighetssentral.

STOVNER: – Nå i januar arbeider vi med å ansette en person til på sentralen i prosjektet ”Innsiden”, som vi håper å få opp og gå i løpet av våren. Dette prosjektet har vi fått støtte til fra Grorudalssatsningen, forteller Helle Maria Wolstad.

Stovner frivilligsentral er et trygt og rusfritt sted å være for Stovner-ungdommen.

Gjennom et forprosjekt skal frivillighetssentralen kartlegge hvilke tiltak som kan tilbys for å involvere spesielt unge menn med innvandrerbakgrunn i frivillig arbeid på Stovner.

Fødselshjelper

Deretter vil man igangsette et hovedprosjekt med tilbud på frivilligsentralen. Prosjektet har som mål å være «fødselshjelper» for å få i gang et ungdomstilbud som skal drives av frivillige i bydelen.

«Innsiden» og frivilligsentralen vil kunne være åpen én kveld i uken hvor de tilbyr forskjellige aktiviteter.

– Vi ønsker å gi ungdom tilbud om å delta i frivilligheten i bydelen, for å få økt sosial forankring, og bedre integrering av ungdommer med minoritetsbakgrunn, påpeker Wolstad.

Leksehjelp

– Denne våren ønsker vi å tilby leksehjelp her på sentralen på mandager mellom kl. 15:30 og 17:30. Det blir informasjonsmøte om dette mandag 31.01 kl. 16:00 – 17:00. Vi satser på oppstart mandag 07.02, forteller Woldstad.

Følgende datoer kan være fine å notere seg: ”Åpen lunsj”: mandager fra 12:00 -13:00, et hyggelig sosialt måltid for alle som vil komme. Alle bidrar med kr. 30 til innkjøp av maten.

”Håndarbeid/ hobby”: tirsdager fra 12:00 – 15:00. Vi setter oss ned med forskjellig typer håndarbeid, utveksler kunnskap og erfaring og har en sosial stund. Enkel lunsj for kr. 20.

”Åpen middag” hver onsdag kl. 16:00 serverer vi middag til de som dukker opp. Kun kr. 50, hyggelig sosialt samvær inkludert i prisen .

Kokkekurs for menn starter onsdag 19.01 kl. 14:30. Påmelding til sentralen på telefon eller mail senest mandag 17.01

Fra og med februar blir det forskjellige typer program fra kl. 18:00, på årets myldrekvelder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere